FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση του Δήμου Ήλιδας για να μην υπάρχει υπερκατανάλωση νερού

Ημερομηνία: 08-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32640″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου διαστήματος σε συνδυασμό με την καθιερωμένη αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας τη θερινή περίοδο, αυξάνει ραγδαία τις καταναλώσεις νερού εντός ορίων του Δήμου Ήλιδας.

Ασφαλώς και είναι γνωστή σ’ όλους η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, να μην το χρησιμοποιούμε για άρδευση περιβολιών, κήπων ή για άλλες χρήσεις και να προστατεύουμε τον υδροφόρο ορίζοντα, ώστε να επαρκεί το νερό τόσο για να πίνουμε, όσο και για να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ήλιδας να σέβονται το νερό και να φροντίζουν οι ίδιοι να μην υπάρχει υπερκατανάλωση και αλόγιστη χρήση, ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού κυρίως σε μικρούς οικισμούς και τοπικές κοινότητες.

Έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα καλοκαίρια, συμπολίτες μας να μη σέβονται τους γείτονες, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς τους και να ποτίζουν τα περιβόλια και τους κήπους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και να μην επαρκεί το νερό για οικιακή χρήση, που έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι κάθε άλλης χρήσης.

Αυτή η πρακτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί. Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική και λελογισμένη χρήση του, ώστε να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

Περιορίζουμε την κατανάλωση του νερού σεβόμενοι το διπλανό, το συγχωριανό, το γείτονά, το συγγενή μας.

Είναι πρώτιστη υποχρέωση όλων μας να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό!

Εκ του Αντιδημάρχου Υδάτινων Πόρων κ. Γιώργου Ζάρρα[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot