FOLLOW US: facebook twitter

Έγιναν η… αλλαγή που περιμένουμε!

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Letdo it  χθες στο  Κατάκολο από 14 φορείς, συλλόγους και σχολεία- Παρόντες Κατσιφάρας- Γεωργιόπουλος και Κωσταριάς εκ μέρους της Περιφέρειας  

 Με κεντρικό μήνυμα ”Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις”, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, σύλλογοι και φορείς στο Κατάκολο Ηλείας, σήκωσαν χθες το πρωί τα μανίκια και ανέλαβαν δράση για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας!…. Μέσα σε λίγες μέρες, κατάφεραν να συντονιστούν 14 φορείς, σύλλογοι και σχολεία και να στείλουν το δικό τους μήνυμα εθελοντισμού για μία ακόμη χρονιά, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας. Στην εθελοντική δράση στο Κατάκολο δυναμικό «παρών» έδωσαν πολλοί μαθητές δημοτικών αλλά και λιλιπούτειοι μαθητές νηπιαγωγείων και δασοπρόσκοποι,  που με την καθοδήγηση γονέων, δασκάλων και εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων, καθάρισαν και έλαμψαν στην κυριολεξία το Κατάκολο!

Στην δράση του Κατακόλου συμμετείχα το 9ο,, το 11ο  και 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου, το Νηπιαγωγείο Κατακόλου, τα δημοτικά σχολεία Κατακόλου και 5ο δημοτικό Πύργου σε συνεργασία με το Τοπικό Δίκτυο  Αειφόρου Σχολείου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους παρακάτω φορείς:  Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Ηλείας, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου ΕΝΟΤΗΤΑ, Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου, 1ο Σύστημα Δασοπροκόπων Πύργου, Σχολή Ολυμπιακού Πειραιώς Πύργου και ο  Σύλλογος Γονέων 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου.

Στο Κατάκολο βρέθηκε χθες και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάφας , ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη Δ. Κωσταριάς και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σ. Αντωνόπουλος.

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για τις 150 δράσεις του Lets Do It Greece στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για το περιβάλλον με έμφαση στον εθελοντισμό. «Πρέπει να αγαπήσουμε και να προστατέψουμε τη φύση μέσα από αυτές τις δράσεις αλλά να κινητοποιηθούν και οι πολίτες. Νέα παιδιά, σχολεία, σύλλογοι εθελοντών κινητοποιήθηκαν, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Μέσα από αυτές τις δράσεις εδώ και έξι χρόνια αναδεικνύουμε μια καλή πλευρά της κοινωνίας μας. Αγαπάμε και προστατεύουμε το περιβάλλον και δείχνουμε μια άλλη αντίληψη για την καθημερινότητά μας. Η κοινωνία είναι ενεργή, οι θεσμοί βρίσκονται δίπλα τους, χωρίς να καπελώνουν κανέναν» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες του για την προσπάθεια αυτή και ιδιαιτέρως τον Ηλείο βοηθό του σε θέματα Εθελοντισμού, Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρη Κωσταριά για την οργάνωση των δράσεων με την κατάρτιση ενός στοχευμένου και σοβαρού προγράμματος που κινητοποίησε την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Κωσταριάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην στήριξη της δράσης με στόχο τη διάδοση του εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την συνεργασία μεταξύ των κατοίκων της Περιφέρειας. «Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους και θέλω να πιστεύω πως μέσα από αυτές τις δράσεις θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σε μια δύσκολη εποχή, όπου ο εθελοντισμός δείχνει το πρόσωπο του. Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής και ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου και προσφορά προς το συνάνθρωπο» εξήγησε λέγοντας πως με ελεύθερη βούληση οι πολίτες συμμετέχουν και δείχνουν τον τρόπο ζωής τους, έτσι ώστε ο εθελοντισμός να είναι και πολιτισμός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στάθηκε στην κινητοποίηση του κόσμου και των μικρών παιδιών με παράλληλη ευαισθητοποίηση. «Είναι πολύ μεγάλο πράγμα σε μια εποχή που ζούμε που συνήθως ο κόσμος αδρανεί, δεν συμμετέχει, δε συνεργάζεται, είναι θετικό να βλέπουμε όλα αυτά τα παιδιά να μαθαίνουν τι σημαίνει συνεργασία προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλουν με διάφορες δράσεις. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο μήνυμα και δεν θα πρέπει να μένει σε μια μέρα γιορτής. Πρέπει να βρούμε τρόπους να επαναλαμβάνουμε συχνά τέτοιες δράσεις» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου ο Σ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που συμμετέχει ως φορέας το Λιμενικό Ταμείο και απέδωσε τα εύσημα στη νηπιαγωγό του Κατακόλου Έλενα Αναστασίου που συνέβαλε τα μέγιστα για την οργάνωση εκεί.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot