FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε φωτιές ο καινούργιος χάρτης για τις εξισωτικές: Διάθεση από το Υπουργείο να αρθεί και να αποκατασταθεί η «αδικία»

Ημερομηνία: 10-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15087″ img_size=”full”][vc_column_text]«Περιοχές που φαίνονται στον χάρτη ότι απεντάσσονται πρέπει να είναι μέσα, και είμαστε διατεθειμένοι να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον χάρτη», ήταν η πρώτη επίσημη απάντηση από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτή τη φορά δια στόματος της υφυπουργού, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στόχος του Υπουργείου μετά και τη δημόσια διαβούλευση που έγινε είναι να μην υπάρξει πραγματικά καμία μειονεκτική περιοχή έξω από τον κατάλογο. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα σχόλια που έχουν γίνει στη διαβούλευση», τόνισε συγκεκριμένα η κα. Τελιγιορίδου στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη.

«Περιμένουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί κάποιες περιοχές που φαίνονται στον χάρτη ότι απεντάσσονται πρέπει να είναι μέσα και είμαστε διατεθειμένοι να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον χάρτη», σημείωσε, απευθυνόμενη στο βουλευτή, για να συμπληρώσει ότι «οι υπηρεσίες αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι στη διάθεσή σας, ώστε πράγματι όπου υπάρχει αδικία να μη συντελεστεί και να την αποκαταστήσουμε».

Υπενθυμίζουμε, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ η ΠΡΩΙΝΗ στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας, ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με παρέμβαση του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να επανεξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους επισημαίνοντας πως το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς ώστε οι παραγωγοί να λάβουν την εξισωτική στο πλαίσιο της ΚΑΠ, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Εξήγησε μάλιστα, πως αρκετές εκμεταλλεύσεις γεωργών και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας, δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, της υπό έγκριση απόφασης, και πολλοί δήμοι έχουν εκδηλώσει τις διαφωνίες τους.

Τέλος, με ανακοίνωση της η ΟΑΣΗ ενημερώνει πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, έξω από το παλιό νοσοκομείο Πύργου, για το θέμα της εξισωτικής.

“Καλούμε τους συναδέλφους των μειονεκτικών περιοχών να συσπειρωθούν γύρω από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία για να διεκδικήσουμε μαχητικά να μη χαθεί η εξισωτική αποζημίωση αλλά ούτε και χρήματα απο τις ζημιές από κανένα δικαιούχο”. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot