FOLLOW US: facebook twitter

Άμεσα δεκτό το αίτημα του Δασαρχείου Πύργου έπειτα από επικοινωνία της Διον. Αυγερινοπούλου με το ΥΠΕΝ- Εγκρίθηκαν 25.000€ για την απομάκρυνση καμένων δέντρων στο Αλποχώρι

Ημερομηνία: 05-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Άμεσα αποδεκτό έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας το αίτημα του Δασαρχείου Πύργου για κονδύλι 25.000 ευρώ, έπειτα από σχετική επικοινωνία της Βουλευτού Ηλείας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρος. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με το Υπουργείο.
Το αίτημα χρηματοδότησης του Δασαρχείου, όπως ενημέρωσε την Ηλεία Βουλευτή ο Δασάρχης Πύργου, κ. Παναγιώτης Λάττας, αφορούσε την απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων δέντρων από τα πρανή της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, στο ύψος του Αλποχωρίου του δήμου Πύργου, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στις 21 Ιουνίου.
Όπως εξήγησε στην επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο η κα. Αυγερινοπούλου, είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν οι καμένοι κορμοί δέντρων, προτού ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου και προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πυρόπληκτης περιοχής.
Η ηγεσία του ΥΠΕΝ κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος που υπέβαλε το Δασαρχείο Πύργου και ενημέρωσε τη Βουλευτή Ηλείας πως η σχετική πίστωση των 25.000 ευρώ έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο και σύντομα θα μπορεί να υλοποιηθεί και η εργολαβία απομάκρυνσης των καμένων δέντρων.
Η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση εκπλήρωση του αιτήματος, τόνισε ότι η αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής και η στήριξη των πληγέντων αποτελεί προτεραιότητα και ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό, κ. Θ. Σκυλακάκη όσο και τον Γ. Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κ. Β. Γκουντούφα, για την άμεση αποδοχή του αιτήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot