FOLLOW US: facebook twitter

Ζωγραφική πέτρας της Άντας Τζαβάρα

Ημερομηνία: 16-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Πύργια ζωγράφος Άντα Τζαβάρα, θα εκθέσει έργα της στην πόλη μας σε έκθεση που διοργανώνει η Δημόσια ΚεντρικήΒιβλιοθήκη Πύργου. Το εικαστικό έργο της είναι ένα ταξίδι στονκόσμο των χρωμάτων και της αρμονίας. Ένα ταξίδι,έγραψε κριτικόςτης Τέχνης,με συνταξιδιώτη τον “δεινό αφηγητή του χρόνου”:τηνπέτρα,που μοιράζεται μαζί της τα μυστικά της αυθεντικής ζωγραφικής.

Πάνω στην πέτρα χαράζει με λεπτότητα και ευαισθησία μορφές,τοπία,“γεγονότα”ζωής.

Πρόκειται για μια ζωγραφική του χρώματος που ξεχωρίζει γιατην εσωτερικότητα  της σύλληψης και τον πλούτο της έκφρασης.

Το φως είναι ενσωματωμένο στο χρώμα.Οι μορφές φορτίζονται  με μιακαθαρά πνευματική έννοια.Η τέχνη της Α.Τ είναι απόλυτα προσωπική.Έχει διαφυλάξει μέσα σ´αυτή το ασφαλές ζωγραφικό ένστικτο  πουβεβαιώνει ένα γνήσιο ταλέντο,μια δυνατή θέληση.Η τέχνη γίνεται σταχέρια της Α.Τ “απαύγασμα”τελειότητας.Στη ζωγραφική της το συναίσθημα είναι συνδεδεμένο με το ρεαλισμό.Ζωντανά, αισθαντικά τα έργα της,μια χρωματική προσέγγιση που αγγίζει ανάλαφρα τις αισθήσεις.

Κάθε έργο της έχει το δικό του “σύμπαν”εκφράζει δε την υποκειμενικότητα  με την αντικειμενικότητα.

Οι σμιλεμένες από το κύμα και τον άνεμο πέτρες,γεμάτες μοναξιά και απόγνωση γίνονται, με τη ζωγραφική δεινότητα της Α.Τ,”ύλη” ζωής,εικονοστάσια  μορφών και “γεγονότων” της φύσης . “Η ζωγραφική,σημειώνει η ίδια,είναι μια έκφραση του ανθρώπινου ψυχισμού που συνδέεται και με τις ενεργειακές ποιότητες του ατόμου μ’ένανιδιαίτερο τρόπο”.Αναμφίβολα,η ζωγραφική της Α.Τ έχει ψυχισμό, έκσταση και φως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος