FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Πώς αντιμετωπίζουν οι φοιτητές την κατάσταση με τον κορωνοϊό

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96276″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γράφει ο Θανάσης Σπυρόπουλος*

Τον τελευταίο μήνα όλοι σε παγκόσμια κλίμακα ζούμε πρωτόγνωρες για εμάς καταστάσεις μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο στα σπίτια μας και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μην μπορείς να βρεθείς με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και μάλιστα όταν είσαι φοιτητής και τους βλέπεις λίγες φορές το χρόνο. Βέβαια ακόμα και κλεισμένος στο σπίτι, δεν μπορώ να πω, έχω πράγματα να κάνω όπως: ανάγνωση βιβλίων, ταινίες, μουσική. Τελευταία μάλιστα παρακολουθώ μερικές ώρες online διαλέξεις από την σχολή μου…

Παρόλα αυτά οι συμφοιτητές μου και εγώ έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Αρχικά, η απουσία υλικοτεχνικών υποδομών όπως εξελιγμένοι Η/Υ, μικρόφωνα κτλ στο χώρο του πανεπιστημίου ώστε να μπορούν οι καθηγητές να διδάξουν. Έπειτα, οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε έχουν περιορισμένες δυνατότητες και το δίκτυο “κρασάρει” πότε-πότε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλοι τα μαθήματα, καθώς στις εφαρμογές που μας προτείνουν οι διδάσκοντές μας υπάρχει πλαφόν 100 φοιτητών, τη στιγμή που στο έτος μου είμαστε 250 άτομα συν ότι μερικά μαθήματα παρακολουθούνται από πολλά τμήματα του γεωπονικού.

Επιπλέον, κάποιοι καθηγητές δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμα πότε και πώς θα γίνει το μάθημά τους, με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται όλα τα μαθήματα που ορίζει το πρόγραμμα σπουδών. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η θεωρητική διδασκαλία των εργαστηρίων την στιγμή που χρειαζόμαστε πρακτική εξάσκηση για πλήρη κατανόηση, καθώς και η αναφορά παρουσιολογίου σε κάποια εργαστήρια από καθηγητές αδιαφορώντας πλήρως για το αν όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τέλος, έχω αρκετούς φίλους που μένουν στις φοιτητικές εστίες οι οποίοι είτε επειδή εργάζονται ως delivery είτε αυτοί ή δικοί τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους και σε αυτό στέκεται εμπόδιο η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών.

Συμπερασματικά, αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, εμείς οι φοιτητές, αλλά μέσω των φοιτητικών συλλόγων και με οργανωμένους αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας!

*Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είναι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα ΕΦΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot