FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Δήμητρα Χατούπη: «Θα είμαι εδώ όποτε με χρειαστεί το Φεστιβάλ»

Ημερομηνία: 06-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη στους Αγγελή Ρηγόπουλο, Ειρήνη Ζέζα, Τάσο Πιέρρο & Χρήστο Φρίτσαλο

Τι αποκομίζετε από τη νέα γενιά και ιδιαίτερα από τους μαθητές σας στη σχολή;

Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, νομίζω, στη νέα γενιά που ίσως να μην είναι απόλυτα φανερό αυτή τη στιγμή, γιατί η συμπεριφορά μπορεί να δείχνει άλλα πράγματα, από βαθύτερες ανάγκες που μπορεί να έχει κάποιος. Εγώ παρατηρώ, ότι υπάρχει ένα στοιχείο πολύ ουσιαστικού πάθους από τα παιδιά. Γιατί ξέρετε σήμερα μέσα σε αυτή την κρίση που περνάμε, πολύ λίγα παιδιά έχουν το δικαίωμα, αν θέλετε, να σπουδάσουν θέατρο, σε σχέση με τους οικονομικούς όρους της εποχής. Και μια και η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι κυρίως ιδιωτική, βλέπω παιδιά τα οποία δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουν να σπουδάσουν, το οποίο για εμένα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα.

Πώς βλέπετε το σημερινό, το σύγχρονο θέατρο;

Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν απαντάται έτσι εύκολα, αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω με δυο λόγια. Νομίζω, ότι ζούμε μία εποχή ανακατατάξεων και αυτό ισχύει για όλους μας, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, διευθυντές πιθανόν, από την περίοδο του ψαξίματος, που ελπίζω να είναι ουσιαστικό ψάξιμο. Νομίζω ότι κάτι θα προκύψει. Είμαι σχεδόν βέβαιη. Αυτήν την στιγμή θεωρώ ότι υπάρχει ένα κομμάτι μιας σχετικής αμηχανίας από όλους μας και σε σχέση με την σχέση μας με το κοινό.

Πώς σας φαίνεται το Φεστιβάλ μας; Έχετε σκοπό να είστε και του χρόνου πάλι κοντά μας;

Ναι έχω σκοπό να είμαι και του χρόνου. Θα είμαι κοντά σας, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το Φεστιβάλ. Ο Δημήτρης είναι πολύ φίλος μου έτσι κι αλλιώς, αλλά θεωρώ ότι και το ίδιο το φεστιβάλ έχει πάρει μία έκταση που είναι πάρα πολύ ουσιαστική και για την Ολυμπία και τον Πύργο, αλλά και για τον κινηματογράφο γενικότερα. Οπότε θα είμαι εδώ ανά πάσα στιγμή, όποτε με χρειαστεί το Φεστιβάλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος