FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio news-Ποια είναι η γνώμη σας για το φεστιβάλ μας;

Ημερομηνία: 13-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

olympia-fest19-ad-270x400

paretti

Thomas Ηeineman (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής):

Γενικά αγαπώ το φεστιβάλ και είναι η δεύτερη φορά που είμαι εδώ. Επικρατεί μια πολύ ωραία  ατμόσφαιρα. Έχω δει πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες, μερικές όχι και τόσο ενδιαφέρουσες και αρκετές ταινίες που απλώς κατάλαβα. Αλλά ήταν πολύ ωραία και μου άρεσε πολύ.

%ce%b5szter-voujala

Εszter Voujala (Κριτική Επιτροπή): Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ!

dupont

Florence Dupont (Κριτική Επιτροπή):

Είναι σίγουρα ένα πολύ ωραίο φεστιβάλ. Βέβαια και άλλα φεστιβάλ είναι πολύ ωραία, αλλά το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη οργάνωση είναι πως  μπορείς να επισκεφθείς τους γύρω χώρους και να δεις τα τοπία. Είναι απίστευτο να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς όλους αυτούς τους χώρους.

paretti

Silvia Paretti (Κριτική Επιτροπή): Eίμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής. Μου αρέσει πολύ η δουλεία με τους συνεργάτες μου και ακόμα περισσότερο να μοιράζομαι τις ταινία με όλο το νεαρό κοινό όλες αυτές τις μέρες. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ λαμπρό και χαρούμενο φεστιβάλ με πολλούς ανθρώπους.

papagianni-voula

Βούλα Παπαγιάννη (Κριτική Επιτροπή): Mου φαίνεται πως είναι μία καταπληκτική και πολιτιστική δράση υψηλού περιεχομένου. Έχω την άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την πολιτεία και θεωρώ ότι είναι μία υπεραξία πολιτισμού. Εγώ ζηλεύω τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και εγώ σαν παιδί θα ήθελα να μπορώ να συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεν υπήρχε φυσικά. Εγώ είμαι παιδί που πήγε στο σχολείο όταν ξεκίνησε η διδακτορία οπότε καταλαβαίνετε ότι ο πολιτισμός δεν συνάδει με την διδακτορία.

felix-gogo-vasilis

Felix Vanginderhuysen (Παραγωγός-ECFA): Εκτός απ’ την οικογενειακή και ζεστή ατμόσφαιρα που υπάρχει στο φεστιβάλ διότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, από επαγγελματική άποψη, μου αρέσει η μίξη που γίνεται με τα δύο φεστιβάλ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας και την Camera Zizanio. Το πιο σπουδαίο και ιδιαίτερο πράγμα που συμβαίνει εδώ, είναι η συνδιάλεξη με πολλούς νέους, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.

zizania-mpaxevanakis

Δημήτρης Μπαξεβανάκης (Υφυπουργός Παιδείας): Εσείς είστε η ψυχή αυτού του φεστιβάλ. Χωρίς εσάς δε θα μπορούσε καν να διεξαχθεί! Είναι άλλο πράγμα να το ζεις και να συμμετέχεις, να το φτιάχνεις δηλαδή, και άλλο να το παρακολουθείς.

zizania-vlazaki2

Μαρία Βλαζάκη (Γ.Γ. Υπ. Πολιτισμού): Έχω καταλάβει πόσο πολύ σημαντικό είναι αυτό το Φεστιβάλ και πόσο πολύ πρέπει να το υποστηρίξουμε. Νομίζω είναι στο χώρο του πολιτισμού το πιο σημαντικό γεγονός που γίνεται στον Πύργο και έχει καθιερώσει τον Πύργο και τις γύρω περιοχές ως μια θερμοκοιτίδα μπορείς να πεις στον χώρο τον κινηματογραφικό, γιατί βγάζει όλους εσάς τα ζιζάνια που θα προσπαθήσετε και θα βοηθήσετε σ αυτόν τον τομέα. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

zizania-tsaknis3

Διονύσης Τσακνής (Πρόεδρος ΕΡΤ): Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και απολογούμαι γι’ αυτό. Θα έλεγα ότι ξαφνιάστηκα θετικά. Είναι απ’ τα ωραία ξαφνιάσματα όπως βλέπεις έναν ωραίο πίνακα, ή μια ωραία συναυλία, ένα ωραίο τοπίο… Έτσι κι εγώ ερχόμενος εδώ και βλέποντας και διαισθανόμενος τι πραγματικά συμβαίνει, αισθάνθηκα μια απίστευτη χαρά!

yury-feting-zizania1

Yury Feting (Ουράνια Καμήλα): Είναι πρώτη που συμμετέχω σ’ αυτό το Φεστιβάλ και η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ και σαν χώρα και σαν άνθρωποι!

florian-schnell

Florian Schnell (Offline): Το φεστιβάλ είναι δημιουργημένο για παιδιά και νέους και αυτό είναι το βασικότερο.

maro-vaso

Βάσω Πανταζοπούλου (Familiar Photo): H εμπειρία είναι φοβερή. Μ’ αρέσει πολύ!! Είναι πρωτόγνωρο, είναι μια εμπειρία που θα ήθελα να την έχω και μακάρι να ξανασυμμετέχουμε…

 

Μάρω Τσεκούρα (Familiar Photo): Μ’ αρέσει τρομερά σαν φεστιβάλ εδώ. Δεν το ήξερα πριν, κακώς μάλλον, είναι και τόσο χρόνια… Μ’ αρέσει η ατμόσφαιρα εδώ, μ’ αρέσει η σύλληψη για το ζιζάνιο και βάζει τα παιδιά σε διαδικασία… Και αυτό, σήμερα τελευταία μέρα.. όλα μια χαρά!

Nursen Certin Koreken (Το Μπλε Ποδήλατο): Μου αρέσει πάρα πολύ, περνάω εκπληκτικά και οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ζεστοί και φιλικοί.

nakos

Δημήτρης Νάκος (Παραγωγός «Χρήστος και Δήμητρα»): Μου άρεσε πάρα πολύ από την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα το φεστιβάλ και ήθελα πάρα πολύ να ξαναέρθω. Αυτή η ζωντάνια των πολύ μικρών έως και μεγαλυτέρων παιδιών και η αγάπη τους για το σινεμά, δημιουργεί μία πολύ ζέστη ατμόσφαιρα και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις μέσα στην αίθουσα, μαζί με αυτή τη μεγάλη παρέα, την ταινία που έχεις δημιουργήσει ουσιαστικά για το κοινό.

saara-cantell

Saara Cantell (Jill and Joy): Πραγματικά αγαπώ το φεστιβάλ. Ήρθα πρώτη φορά εδώ με την «Jill και την Joy» πριν δύο χρόνια μόνο για δύο μέρες, αλλά φέτος είμαι εδώ για ολόκληρη την εβδομάδα. Και ακόμα αυτή τη φορά ο καιρός είναι καλύτερος.

kavoukidis-zizania0

Νίκος Καβουκίδης (Kινηματογραφιστής):

Εδώ πάντα είμαι, αρκετά χρόνια και έχω κάνει πολλές ταινίες με τα σχολεία και έχω πάει και τους έχω βοηθήσει, αλλά δεν έχω περάσει τη δικιά μου άποψη. Δηλαδή, η αιχμή του δόρατος πάντα σε μία δημιουργική δουλειά είναι ο σκηνοθέτης, ο συγγραφέας και οι ηθοποιοί που παίζουν. Λοιπόν εγώ τους βοηθάω με την έννοια, να κάνουνε καλύτερα, να ‘χουνε καλύτερα μηχανήματα, να ‘χουνε καλύτερη εικόνα. Δεν επεμβαίνω σ’ αυτό που θέλουνε, τους βοηθάω, γιατί κακά τα ψέματα τα φρέσκα παιδιά έχουνε ιδέες. Και τους δίνω και τους παίρνω, σε πληροφορώ, πράγματα εγώ ακόμα.

Αντώνης Χαλκιάς: Το έχω καμάρι το συγκεκριμένο φεστιβάλ!

xaliakopoulos1

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (συγγραφέας-δημοσιογράφος): Συμμετέχω σε ένα φεστιβάλ από τα πιο σημαντικά της χώρας μας, που έχει διεθνή ακτινοβολία λόγω του ότι το λέει και ο ίδιος ο τίτλος του, δηλαδή Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους. Οι άνθρωποι του φεστιβάλ είναι εξαιρετικοί όλοι τους, βλέπεις την ευγένεια διάχυτη στο πρόσωπό τους, την φιλοξενία τους. Ο κ. Σπύρου είναι πλέον για την Ελλάδα ο άνθρωπος που έθεσε σε τροχιά ένα φεστιβάλ χωρίς ενισχύσεις, πέρα από τους ανθρώπους εδώ της περιοχής και τους αλληλέγγυους που στηρίζουν εθελοντικά.

Κώστας Λαδάς (Εργαστήρι Φωτογραφίας): Το φεστιβάλ είναι το μέσον που βοηθά τους νέους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Αλέξανδρος Λαμπρίδης (Εργαστήρι Πολυφωνίας): Είμαι και εγώ ένας από τους αφοσιωμένους του φεστιβάλ εδώ και πολλά χρόνια. Το αγαπάω πάρα πολύ.

kontoleon-zizania

Μάνος Κοντολέων (Συγγραφέας-UNICEF): Το φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για εμένα, κυρίως αυτές οι ταινίες που βλέπω κατά καιρούς έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζω την ζωή. Ένα μεγάλο μέρος του γιατί γράφω αυτά τα θέματα που αναφέρατε πριν, το οφείλω σε ταινίες που έχω δει εδώ. Γιατί είδα ξαφνικά ότι από όλον τον κόσμο οι άνθρωποι έχουν τα ίδια προβλήματα και αν διαφέρουν σε κάτι αυτό είναι ο τρόπος που τα βιώνουν, δηλαδή οι εξωτερικές συνθήκες. Αντίστοιχα οι εσωτερικές, το ουσιαστικό βήμα είναι το ίδιο όπως και το ουσιαστικό πρόβλημα, είτε βλέπω ταινία από την Ολλανδία είτε από τη Τουρκία είτε από την Μ. Βρετανία είτε από το Ιράν. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσω τα δικά μου έργα. Είναι μια ουσιαστική με περιεχόμενο παγκοσμιοποίηση. Με μια λέξη: Νεότητα. Ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.  Νεότης  σημαίνει μέλλον σημαίνει ζωή, ελπίδα, σημαίνει αισιοδοξία!

Κώστας Κατράκης: Σημασία έχει να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και να προχωράμε μπροστά. Αυτό το στοιχείο το βλέπουμε σε όλους τους ανθρώπους του φεστιβάλ, από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο εθελοντή και αυτό εμένα μου αρκεί. Η προσπάθεια για το καλύτερο και η επιμονή για την οπτικοακουστική δημιουργία ώστε να περάσει η γνώση στα παιδιά. Αυτό το βρίσκεις σε κάθε γωνιά του φεστιβάλ και σε κάθε χώρο εργαστηρίου. Όποιος έρχεται για πρώτη φορά εδώ γεμίζει εικόνες, φρεσκάδα και αυθορμητισμό και για αυτό κάθε χρονιά από τότε με βλέπετε εδώ…

kourmouzas-zizanio2

Γιώργος Κουρμούζας: Όσο περνάει ο καιρός το φεστιβάλ γίνεται πιο ζωντανό. Είναι κάτι που είναι στα χέρια σας. Εσείς το κινείτε, εσείς θα το συνεχίσετε και εσείς θα απαιτήσετε και θα διεκδικήσετε πράγματα!

8olykeio-peiraia

8ο Γυμνάσιο Πειραιά: Μάθαμε πολλά πράγματα που δε θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να μάθουμε. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και δεν είχαμε ζήσει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν. Εννοείται πως ήταν πολύτιμη και η βοήθεια από τους μεγαλύτερους και πως η φετινή μας ταινία είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Είναι μια εμπειρία που θα θυμόμαστε για πάντα!

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot