FOLLOW US: facebook twitter

Ζητούνται γιατροί με μπλοκάκι για τη ΝΜ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 23-07-2024 | Συντάκτης:

-Αίτημα για τρεις θέσεις από την αναπλ. Διοικήτρια Μαρία Μπαχού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τρεις γιατρούς με μπλοκάκι αναζητά η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για να στελεχώσει τις κλινικές της νοσηλευτικής μονάδας της Αμαλιάδας, δεδομένου ότι οι προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών αποβαίνουν διαρκώς «άγονες».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΝ Ηλείας η αναπλ. Διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού, είναι αναγκαία η υποβολή του σχετικού αιτήματος στο υπουργείο Υγείας μέσω της 6ης ΥΠΕ για να καλυφθούν ορισμένες από τις κενές οργανικές θέσεις στη Χειρουργική, την Παθολογική και τη Γενική Ιατρική.

«Σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου, για τη Χειρουργική κλινική προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων καλυμμένη είναι η μία, και οι ανάγκες της Χειρουργικής καλύπτονται από τον μοναδικό μόνιμο γιατρό και από έναν γιατρό με σύμβαση εργασίας παροχής ιατρικών υπηρεσιών έως και 13 Αυγούστου του 2024, οπότε και λήγει η σύμβασή του», ανέφερε η κ. Μπαχού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ανάγκες σε γενικό γιατρό καλύπτονται κυρίως από ένα γενικό γιατρό μετακινημένο από το κέντρο υγείας Σιμόπουλου και είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της μετεγκατάστασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών-εξωτερικών ιατρείων στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου τα οποία εξυπηρετούν 24 ώρες καθημερινά.

«Επιπλέον, σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου, για το καρδιολογικό προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις οι οποίες είναι όλες κενές, και προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις παθολογίας, εκ των οποίων καλυμμένη είναι η μία, αλλά ο γιατρός που την καλύπτει υπηρετεί με πλήρη μετακίνηση στον Πύργο», πρόσθεσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot