FOLLOW US: facebook twitter

Ζητούν την άμεση τοποθέτηση των seatrac στις παραλίες των Δήμων Ήλιδας και Ζαχάρως

Ημερομηνία: 07-06-2024 | Συντάκτης:

Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας επισημαίνει τις καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων πρόσβασης, στις παραλίες της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας αλλά και του Κακόβατου, εξέδωσε το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας ζητώντας από τις δημοτικές αρχές Ήλιδας και Ζαχάρως να μεριμνήσουν και να “τρέξουν” τις διαδικασίες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΑμεα Γιώργος Παπανικολόπουλος, μετά από ενημέρωση που είχε από το δήμο Ήλιδας δεν έχουν γίνει μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες ενέργειες για την τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων στις παραλίες της Κούρουτας και της Αγίας Μαρίνας ενώ έχουν σταματήσει και οι εργασίες χρωματισμού των θέσεων στάσης και στάθμευσης στην πόλη της Αμαλιάδας και από τις 25 συνολικά θέσεις έχουν φτιαχτεί μόλις οκτώ, παρά το σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη από το Σωματείο και έλαβε και σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Όσον αφορά το Δήμο Ζαχάρως ο κ. Παπανικολόπουλος τονίζει ότι παρά το αρχικό ενδιαφέρον για την τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος στη παραλία του Κακοβάτου –όπου λειτούργησε τη περασμένη θερινή περίοδο- το θέμα φαίνεται να έχει «παγώσει» χωρίς να υπάρχει καμία άλλη σχετική ενημέρωση προς αυτό.

“Τα μόνα θετικά νέα, έρχονται από το Δήμο Πηνειού και έχουν να κάνουν με τις παραλίες Θίνες και Γλύφα όπου αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων. Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην θάλασσα όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες του τόπου μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος