FOLLOW US: facebook twitter

Ζητήθηκε η ενίσχυση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με προσωπικό

Ημερομηνία: 19-11-2022 | Συντάκτης:

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΣΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η στελέχωση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου ήταν τα βασικά θέματα της ατζέντας στην συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα, ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος με τον ταμία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης και κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος αντίστοιχα.

Ο κ. Νικολακόπουλος έχει συναντηθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Κώτσηρα για θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δικαστηρίων του νομού και στη νέα αυτή συνάντηση με την συμμετοχή του προέδρου και του ταμία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ανάγκη που υπάρχει για την κάλυψη των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Ελλείψεις προσωπικού καταγράφονται σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά του Πύργου και της Αμαλιάδας, με τον κ. Νικολακόπουλο να θέτει εκ νέου, το είχε κάνει άλλωστε και στο παρελθόν τόσο με την κατάθεση σχετικής ερώτησης όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα, ζητώντας από τον κ. Κώτσηρα την εξέταση και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στα θετικά, όπως προέκυψε και από την συζήτηση, είναι ότι από τις αρχές του νέου έτους θα λειτουργήσει η Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων και ως εκ τούτου εκτιμάται, αυτή είναι και η προσδοκία που εκφράστηκε από όλες τις πλευρές, εντός του 2023 να γίνουν και οι πρώτες προσλήψεις ατόμων που θα προέρχονται από την σχολή.

Επιπλέον, τέθηκε και το θέμα καλύτερης και πιο αποτελεσματικής λειτουργίας της διαδικασίας της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με τον Υφυπουργό να εστιάζει στο γεγονός ότι το Υπουργείο έχει κάνει στοχευμένες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, απλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα ότι έπαψε να ισχύσει η υποχρεωτικότητα της διετίας.

Αναφορικά με την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, εντός των ημερών ξεκινούν και οι πρώτες εργασίες για το έργο:  «Επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας- τακτοποίηση κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας» με προϋπολογισμό 70.327,73 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος των εργασιών και αυτό που ζητήθηκε από τον Υφυπουργό είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την οικοδομική τακτοποίηση του κτιρίου, καθώς έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι της τάξης των 20.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη φάση των εργασιών με το συνολικό κονδύλι να αγγίζει συνολικά τις 350.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν την λειτουργία της Δικαιοσύνης ενώ ο κ. Κώτσηρας επανέλαβε αυτό που είχε πει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολακόπουλου, ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος