FOLLOW US: facebook twitter

«Ζητήματα ανακαταλήψεων του κτηρίου «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης»

Ημερομηνία: 25-09-2024 | Συντάκτης:

Απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση

Τη Δευτέρα 23/9/2024, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής  Νομού Ηρακλείου, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης με θέμα: «Ζητήματα ανακαταλήψεων του κτηρίου «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά από εκκένωση που είχε προηγηθεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.».

Όπως υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός, η Ελληνική Αστυνομία μεριμνά για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, και αναπτύσσει δράσεις προληπτικές και κατασταλτικές, εντός του πλαισίου της νομιμότητας, αναλογικότητας και προσφορότητας, με γνώμονα πάντοτε τις αρχές της υπεροχής του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος.

 «Χαίρομαι που και στην ερώτησή σας, αναγνωρίζετε τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, η Ελληνική Αστυνομία. Μιλάτε για χρόνιες προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, για επιχειρήσεις που έχουν εκδηλωθεί πολλές φορές, αλλά και εκκενώσεις, ενώ μιλάτε και για την επιτυχημένη επιχείρηση του 2023. Πράγματι έγινε επιτυχημένη επιχείρηση στις 30/9/2023, οι αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν την φρούρηση του κτηρίου σε 24ωρη βάση, ενώ ενημερώθηκε και η Πρυτανεία προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον αποκλεισμό της πρόσβασης άλλων ατόμων εκεί, και βέβαια για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αξιοποίησης του κτηρίου. Εφόσον δεν υπήρξε σαφές χρονοδιάγραμμα από το οποίο να προκύπτει η άμεση εκμετάλλευση και αξιοποίηση του κτηρίου, καθώς δεν ξεκίνησαν ποτέ οι εργασίες, είχαμε κλιμακωτή αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων φρούρησης, δεδομένου ότι η πολυήμερη φύλαξη του κτηρίου παρουσίαζε αρκετές δυσκολίες στην υλοποίησή της, λόγω της θέσης του εντός της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, αλλά και λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, σε άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις που έπρεπε να γίνουν στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός.

 «Σε περίπτωση που λάβει σχετική εντολή η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτηρίου. Κρίνεται όμως σκόπιμο, προκειμένου να μην κατασπαταληθούν αστυνομικές δυνάμεις στη φρούρησή του, να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, σχετικά με την αξιοποίησή του. Θα πρέπει να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκτελέσει τέτοιες επιχειρήσεις εκκένωσης με μεγάλη επιτυχία», ενώ απαρίθμησε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, κάποιες τελευταίες, τέτοιου είδους πετυχημένες αστυνομικές επιχειρήσεις. «Το ίδιο θα πράξουμε, όταν είναι όλα έτοιμα και στο κτήριο «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης», υποστήριξε ο κ. Νικολακόπουλος κλείνοντας την δευτερολογία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot