FOLLOW US: facebook twitter

Ζητείται υψηλό και αγωνιστικό ηθικό! – Συγκέντρωση συνταξιούχων χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

syntaxiouxoi-etoimotita3

Συγκέντρωση συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος κ. Παναγιώτη Πάλμου. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, έγινε ενημέρωση για τα νέα μέτρα που πέρασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, και οδηγεί στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους ενώ τονίστηκε η ανάγκη, να διατηρήσουν οι απόμαχοι της δουλειάς, υψηλό το ηθικό τους, ώστε να παλέψουν ενωμένοι για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων κ. Παναγιώτης Γιάνναρος, αναφέρθηκε στις πετσοκομμένες συντάξεις που έλαβαν πριν μερικές μέρες οι συνταξιούχοι, μείωση έως και 50%. «Και πιο πολύ από όλους οι μικροσυνταξιούχοι που προεκλογικά είχε πει η συγκυβέρνηση ότι θα στηρίξει τις χαμηλές συντάξεις μέχρι τα 700 ευρώ δίνοντας και τη 13η σύνταξη. Αντί να δώσει όμως τη 13η σύνταξη όπως είχε υποσχεθεί, κατήργησε το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι αυτοί, να πάνε όλοι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμείς καλούμε για άλλη μια φορά τους συνάδελφους, να συσπειρωθούν στα Σωματεία, να δυναμώσουν τα σωματεία, να δυναμώσουμε και να παλέψουμε έτσι ώστε να μην περάσουν τα μέτρα αυτά. Καλούμε τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη απογοητευθούν και να παλέψουμε όλοι μαζί οργανωμένα ώστε να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και αυτά τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν».

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος κ. Πάλμος, μίλησε για τα ψέματα της κυβέρνησης τονίζοντας ότι αρχή έγινε με την πρώτη δόση των κρατήσεων που είχαν στις αρχές του μήνα 2.6 εκ. συνταξιούχοι και ακολουθούν οι Επικουρικές. «Και όλα αυτά, ενώ έχουν από τα προηγούμενα χρόνια λόγω μνημονίων μειωθεί οι συντάξεις μας, οι κύριες, πάνω  από 35% με 40% και οι επικουρικές περίπου 60% με 65%. Εμείς θέλουμε εδώ σε αυτές τις συσκέψεις που κάνουμε να κρατήσουμε το ηθικό το αγωνιστικό των συνταξιούχων πάρα πολύ υψηλό, διότι μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα. Δεύτερον θέλουμε να δείξουμε ότι δε περνάει στη συνείδηση των συνταξιούχων αυτά τα οποία η Κυβέρνηση λέει, ότι είναι για το καλό μας και δεν πιστεύουμε στις ελπίδες και στα ψέματα που θέλουν να μας επιβάλλουν και πως δε κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις των απωλειών, που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Με αυτό το σκοπό λοιπόν αγωνιζόμαστε και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να έχουν υψηλό αγωνιστικό ηθικό και η ελπίδα μας θα είναι με τη δική μας πλευρά και όχι με αυτή που θέλουν να μας σερβίρουν η συγκυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος