FOLLOW US: facebook twitter

Ζητείται Παθολόγος με «μπλοκάκι» για το Νοσοκομείο Πύργου!

Ημερομηνία: 11-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Παίρνει σάρκα και οστά η… γραμμή Κικίλια με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης

Προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού Παθολόγου στο νοσοκομείο του Πύργου με «μπλοκάκι» εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για να καλύψει τα σοβαρά κενά της Παθολογικής Κλινικής, εφαρμόζοντας την πρόσφατη προτροπή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προς τους βουλευτές Ηλείας, Μιχ. Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανό, κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων που είχαν καταθέσει για προβλήματα της δημόσιας Υγείας στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η διοίκηση του νοσοκομείου, έχοντας υπόψη τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια Υγεία και τις έκτακτες ανάγκες του νοσοκομείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας, σε συνεργασία με το Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, με καθεστώς έκδοσης από αυτόν δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για τη σύναψη σύμβασης. Το ωράριο απασχόλησης θα είναι τακτικό καθημερινό, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με τη δυνατότητα συμμετοχής στις εφημερίες του νοσοκομείου. Ο μισθός προσδιορίζεται στις 2.000 ευρώ. Η αμοιβή του γιατρού που θα συμμετέχει στις εφημερίες του νοσοκομείου θα είναι ίση με αυτή του Επιμελητή Β’.

Σημειώνεται ότι η αμοιβή είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρα του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει από σήμερα λήγει στις 18 Αυγούστου του 2020. Η επιλογή θα γίνει από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργείου Υγείας δεν είναι η άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμων παθολόγων, κάτι που φάνηκε και από τη γενική και αόριστη απάντηση του κ. Κικίλια για το πότε και πόσες μόνιμες θέσει θα προκηρυχθούν μελλοντικά για την Ηλεία, αλλά μάλλον η αρχή για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος