FOLLOW US: facebook twitter

Ζητείται… νερό για το 2025

Ημερομηνία: 17-09-2024 | Συντάκτης:
φωτο George Dimitrakopoulos

Η οριακή αρδευτική περίοδος του 2024 δημιουργεί ερωτηματικά για του χρόνου

-Θέλουμε χιόνια και βροχές για να αυξηθούν τα αποθέματα στο φράγμα Πηνειού, επισήμανε στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ, Παν. Παρασκευόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σχεδιασμό για την επόμενη μέρα κάνει η διοίκηση του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, με την προσδοκία ότι θα αυξηθούν οι βροχοπτώσεις και θα καταγραφούν χιονοπτώσεις τον φετινό χειμώνα, καθώς τα αποθέματα νερού παραμένουν σε οριακό σημείο.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου κύλησε καλύτερα από τους θερινούς μήνες, καθώς οι βροχές περιόρισαν τις ανάγκες άντλησης νερού από το φράγμα για τις καλλιέργειες, ενώ και η στάθμη παρέμεινε στα 73 μέτρα.

«Κάναμε οικονομία στο νερό για περίπου δύο εβδομάδες και έτσι η φετινή αρδευτική περίοδος φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί ομαλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο ξεκίνημά της. Εμείς ήδη κοιτάμε πώς θα είναι το 2025, διότι αν οι καιρικές συνθήκες δεν συμβάλουν στην αύξηση των αποθεμάτων νερού, θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το μεγάλο στοίχημα για την αγροτική παραγωγή της Ηλείας είναι η επόμενη χρονιά, που ίσως είναι η πιο δύσκολη εδώ και δεκαετίες», εξήγησε και τόνισε ότι είναι αναγκαία τα χιόνια και οι βροχές.

«Χρειάζονται χιόνια και βροχές τριπλάσιες από πέρυσι για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε υποφερτά επίπεδα, διότι φέτος ξεκινά από πολύ χαμηλά η στάθμη του νερού. Και δεν θέλουμε έντονες και σύντομες βροχοπτώσεις, διότι έτσι δεν θα συγκρατηθεί το νερό, Είναι όμως απαραίτητο να έχουμε περισσότερα νερά στους επόμενους μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος για το 2025», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος υπενθυμίζοντας τις έντονες διαφωνίες που διατυπώθηκαν μέχρι να επιτευχθεί οριστική συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot