FOLLOW US: facebook twitter

Ζητείται λύση για τα χρέη…

Ημερομηνία: 10-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

– Ρύθμιση 120 δόσεων ζητά από την πολιτεία ο ΤΟΕΒ Επιταλίου


Η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα χρέη και η επίτευξη συμφωνίας με τη ΔΕΗ ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Επιταλίου προχθές το μεσημέρι σε καφενείο στο ΕΠιτάλιο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδ. Βασιλόπουλου και του προέδρου του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Γιώργου Βορλόκα.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Επιταλίου, Θοδωρής Καραμπίνης, ανέφερε πως η ΔΕΗ απέρριψε την πρόταση του οργανισμού για τμηματική εξόφληση των οφειλών, τονίζοντας ότι πρέπει να κατατεθεί αντιπρόταση που να λύνει το πρόβλημα και να είναι ρεαλιστική.

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη για συμφωνία ρύθμισης του χρέους, τονίζοντας ότι οι αγρότες πληρώνουν στο μέτρο του εφικτού και δεν ζητούν να τους χαριστεί τίποτα, παρά μόνο να δείξει η ΔΕΗ καλή διάθεση για συνεννόηση και συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου Γιώργος Βορλόκας ανέφερε πως είναι στην ίδια μοίρα, αφού υπάρχει καθημερινά κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης,  και πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση με τη ΔΕΗ, ζητώντας από κάθε αγρότη να πληρώσει τις εισφορές του για να βελτιωθούν τα οικονομικά των ΟΕΒ και να μπορούν να κάνουν διαπραγμάτευση από καλύτερη θέση.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως μία από τις προτάσεις που θα κατατεθούν προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι να θεσπιστεί ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών σς 120 δόσεις, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι τιμές ως προς την καλλιέργεια για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ ζητά από τον ΤΟΕΒ Επιταλίου την άμεση αποπληρωμή του 60% της παλαιάς οφειλής (που ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ) δηλαδή ποσού 1,2 εκατ. ευρώ και ρύθμιση του υπόλοιπου 40% σε 24 έντοκες δόσεις. Από την πλευρά του ο ΤΟΕΒ πρότεινε την καταβολή 500.000 ευρώ για την παλαιά οφειλή συν τους τρέχοντες λογαριασμούς, άμεσα 250.000 ευρώ και τις υπόλοιπες 250.000 ευρώ στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, η ΔΕΗ απέρριψε την πρόταση.

Για τον Α΄ΤΟΕΒ Πύργου η ΔΕΗ ζητά την άμεση πληρωμή του 60% του χρέους, το οποίο είναι 720.000 ευρώ. Ο ΤΟΕΒ Αντιπρότεινε την άμεση καταβολή του 10% και στη συνέχεια ένα επιπλέον 10% τους μήνες Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και Ιανουάριο και επειδή τελειώνει η αρδευτική περίοδο να ξεκινήσουμε ξανά τις πληρωμές από τον Μάιο. Η ΔΕΗ δεν έχει απαντήσει ακόμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot