FOLLOW US: facebook twitter

“Ζητάμε τη στήριξή σας για να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη”

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Ηλεία με επικεφαλής τον Υφ. Έργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη

  • Ο κ. Σπανάκης συνοδευόταν από τον Ηλείο Υφυπουργό Αν. Νικολακόπουλο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περ. Μαντά και τον Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπ. Υγείας Άρη Αγγελή
  • Συναντήσεις σε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, δήμους και Επιμελητήριο

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Περιοδεία στην Ηλεία, πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Υφυπουργός συνοδεύονταν από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Δρ. Άρη Αγγελή.

Τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες στις αγορές της Γαστούνης, της Αμαλιάδας και του Πύργου αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα αγροτικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων του Νομού σε διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποιήσαν (Συνεταιρισμό Φρούτων “Η Υρμίνη”, Αγροτικό Συνεταιρισμό Κάμπου, επιχείρηση ζαχαρωδών ειδών “Λάβδας”, εργοστάσιο κεραμοτουβλοποιίας “Παναγιωτόπουλος”).

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο ενώ δόθηκε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα, πριν την συνάντηση με τους φορείς και την ομιλία στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη, ξεκίνησε από τον Συνεταιρισμό Φρούτων “Η Υρμίνη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κάμπου στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Εκεί, τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, που είχε συζήτηση με τον Υφυπουργό Εργασίας για το ζήτημα των εργατών γης, τα εργόσημα και γενικότερα την οικονομική κατάσταση των παραγωγών. Όπως συμφωνήθηκε, θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση του Δημάρχου και παραγωγών της περιοχής με τον κ. Σπανάκη και τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ, για διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων, με στόχο την οριστική επίλυσή τους.

Στο Δήμο Πηνειού

Τον Υφυπουργό και τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου υποδέχτηκε στο κτίριο Σισίνη, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός παρουσία υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη σύσκεψη όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στα πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 έως 67 ενώ επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης της εφαρμογής του προγράμματος απασχόλησης ανέργων για ηλικίες 29-45 και στους δήμους προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχυθούν με προσωπικό. Ο κ. Καστρινός επανέλαβε ακόμη το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό που θα διευκολύνει το έργο της. Επιπροσθέτως αφού σχολίασε τις σημαντικές ήττες που γνώρισε η περιοχή σε σημαντικά μέτωπα (ειρηνοδικείο, τράπεζες κ.α.), αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ηλείο Υφυπουργό και επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι βουλευτές να εγκύπτουν στα προβλήματα του τόπου τους και να στηρίζουν τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τέλος σημείωσε ότι «πρέπει να στηρίζουμε καθαρές γραμμές και σοβαρές υποψηφιότητες».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανάκης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Καστρινού, επισημαίνοντας την ανάγκη εστίασης -κατά την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων- στα γεωγραφικά και τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση· να δούμε από κοντά και να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε «προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε τη στήριξή σας προκειμένου να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε ιδιαίτερα στις «τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Πηνειού» σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων για την υλοποίηση μιας σειράς προτάσεων που έχει κατατεθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε την αρωγή των παρευρισκόμενων για την ικανοποίηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του Δήμου Πηνειού.

Στο Δήμο Ήλιδας

Υπόμνημα πέντε σημείων με τις βασικές διεκδικήσεις του Δήμου Ήλιδας παρέδωσε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το γραφείου του, στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν σύσσωμα τα μέλη της Δημοτικής αρχής, αναλύθηκαν από τον κύριο Χριστοδουλόπουλο τα πέντε σημεία των διεκδικήσεων του Δήμου, με τα μέλη της κυβέρνησης να επισημαίνουν ότι θα μεριμνήσουν για την δρομολόγησή τους.

Ως κεντρικό θέμα έθεσε αυτό του Περιφερειακού Δρόμου Σύνδεσης της Αμαλιάδας με την Ολυμπία Οδό, υποδομή η οποία σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω, τουλάχιστον μέχρι το 2025 που θα παραδοθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της μη ύπαρξης δημαρχιακού μεγάρου μετά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Λαζαράκειο.

Επίσης, έθεσε το πάγιο αίτημα του νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια υπολειτουργεί, αλλά και της έλλειψης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό, μετά την άτακτη φυγή των σχολών σε Αμαλιάδα και Πύργο το 2021.

Σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο του κ. Σπανάκη, ο Δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε την ενίσχυση του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει προβλήματα υποστελέχωσης, κυρίως λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των υποθέσεων που διαχειρίζονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot