FOLLOW US: facebook twitter

«Ζήσε το μύθο σου (ξέχνα τη… φτώχειά σου) στην Ελλάδα»

Ημερομηνία: 12-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Δεν θα το κρύψω. Μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους νέους σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο αντίληψης της φτώχειας μας, αισθάνθηκα πνευματική ανάταση.

Σα να έχουμε στον πρωθυπουργικό θώκο, το Νίτσε, ένα πράγμα.

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα, ναι, έχουμε πληθωρισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ό,τι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Και υπάρχει πάντα  στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

Αυτά είπε ο πρωθυπουργός.

Κι όμως, οι πολλοί έχουν άλλη άποψη. Δυσανασχετούν. Διαμαρτύρονται. Δεν μπορούν να εκτιμήσουν το γεγονός ότι την πείνα (όπως και την στεναχώρια) όταν τη μοιράζεσαι, απαλύνεται.

Ότι ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε κάνει να ξεχνάς τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Έχουν αντίθετη άποψη, ίσως επειδή βάσει των στοιχείων που αντλούν οι επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων από την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας σχετικά με την ποιότητα ζωής, ο ελληνικός μέσος όρος το 2005 ανερχόταν στο 6 και ενώ το 2007 άγγιξε τη μέγιστη τιμή του φτάνοντας στο 6,64, στη συνέχεια η χώρα κατρακύλησε στο 4,7· ένα επίπεδο εξαιρετικά χαμηλό, εφόσον είναι ελαφρώς μόνο υψηλότερο από αυτό της Αιθιοπίας και της Γκάνα για την ίδια χρονική περίοδο.

Και φυσικά, η κατηφόρα δεν έχει τέλος…

Έχουν αντίθετη άποψη, επειδή -σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους- το «πάγωμα» των τριετιών από τον Φεβρουάριο του 2012 στερεί από τους εργαζόμενους έως τέσσερις μισθούς τον χρόνο, ενώ οι απλήρωτες υπερωρίες του νόμου Χατζηδάκη μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας στερούν έως δύο μισθούς ετησίως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot