FOLLOW US: facebook twitter

“Ζεύγος” με ισχυρό δεσμό

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συχνά ο ευρωπαϊκός Βορράς κουνάει το δάχτυλο στον Νότο της Ε.Ε. σχετικά με διαφθορά, κακοδιαχείριση και σκάνδαλα. Αυτό το δάχτυλο δεν μένει απλά στην κριτική, αλλά όπως βίωσαν οι χώρες της κρίσης χρέους την περασμένη δεκαετία, αυτό το δάχτυλο μετατράπηκε σε χέρι με πέλεκυ που συνέθλιψε ευημερία, κοινωνική συνοχή, δικαιώματα, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Έχουμε συνηθίσει να συγκρίνουμε τη διαφθορά της δικής μας κοινωνίας με αυτή των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στις «μη διεφθαρμένες» χώρες η μίζα και το λάδωμα υπάρχουν και μάλιστα με αρκετά εκλεπτυσμένες μορφές, τέτοιες που να αρμόζουν στα μεγάλα ποσά τα οποία παίζονται. Εκεί αυτές οι «δουλειές» είναι για… αρχόντους!

Η διαφθορά, όμως, δεν είναι μόνο το λάδωμα. Είναι η ευνοιοκρατία, η παραβίαση κανόνων μα και η συγκάλυψη ευθυνών ώστε να μπορέσει το ενδιαφερόμενο πρόσωπο να βγει αλώβητο από μια υπόθεση και να διατηρήσει μια θέση ισχύος. Η οποία, πέρα από το χρήμα, φέρνει και την ακαταμάχητη γοητεία της εξουσίας. Τα οποία είναι ζεύγος με ισχυρό δεσμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot