FOLLOW US: facebook twitter

«Ζεσταίνεται» η αγορά με τα πασχαλινά δώρα

Ημερομηνία: 24-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57264″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τον πρώτο λόγο έχουν τα βαφτιστήρια με λαμπάδες, παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης από τους νονούς

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το αγοραστικό κοινό της Ηλείας δειλά- δειλά  τις πασχαλινές του αγορές, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μετά την καταβολή του Δώρου στον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξεις που θα δοθούν πρόωρα και γενικά όλα τα πακέτα πληρωμών που θα καταβληθούν έως την Μ. Πέμπτη. Έτσι ο κόσμος θα έχει μια λίγο μεγαλύτερη οικονομική άνεση για να κάνει Πάσχα και να προγραμματίσει τις αγορές του.

Κορκολή

Προτεραιότητα όπως πάντα έχουν τα βαφτιστήρια με τους νονούς να έχουν πληθώρα επιλογών σε καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλείων και ειδών δώρων για την ανεύρεση της λαμπάδας και καταστήματα ρουχισμού και υπόδησης για τα δώρα των μικρών παιδιών. Πάντοτε βέβαια υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις από τους καταστηματάρχες για κάτι πιο ιδιαίτερο και πέραν του παραδοσιακού.

Αν και φαινομενικά δεν είχε μεγάλη κινητικότητα η αγορά του Πύργου το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊών που ήταν σχεδόν όλα τα καταστήματα ανοιχτά σε σχέση με άλλες χρονιές, ο κόσμος είχε την ευκαιρία μαζί με έναν καφέ, να κάνει τις πρώτες διερευνητικές του επισκέψεις στα μαγαζιά, να συγκρίνει προϊόντα και τιμές και να προγραμματίσει τι θα ψωνίσει μέσα στην Μ. Εβδομάδα.

Οι καταστηματάρχες της πόλης έχουν κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, στολισμούς στις βιτρίνες τους, ανεφοδιασμός του καταστήματός του με τα νέα ανοιξιάτικα Πασχαλινά προϊόντα και τις νέες κολεξιόν, αλλά και προσφορές, γιατί σίγουρα υπάρχουν και αυτές, για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. Οι τιμές είναι σε πολύ λογικά επίπεδα και για όλα τα βαλάντια και ο εμπορικός κόσμος αισιοδοξεί ότι η αγορά θα κινηθεί και ο τζίρος των καταστημάτων θα ανέβει, καθώς μετά τις εκπτώσεις υπήρχε η συνηθισμένη «καθίζηση» της μεταβατικής περιόδου προς το Πάσχα.

Ωστόσο όπως προαναφέραμε, η κίνηση φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα με τον κόσμο να κάνει αρχικά την έρευνα αγοράς του και εν συνεχεία τα απαραίτητα ψώνια του, όπως αναφέρει ο κ. Σωτήρης Κορκολής από το «Βιβλιοπωλείο Κορκολής» που πέρα από τα βιβλία και τον σχολικό εξοπλισμό, διαθέτει πολύ ωραίες λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και διάφορα δώρα για τα παιδιά.

Η ζήτηση στις διαφημιζόμενες λαμπάδες και τα συνδυαστικά πακέτα λαμπάδας-παιχνίδι, είναι εκείνα που «φεύγουν» πρώτα – πρώτα, προοριζόμενα για τα βαφτιστήρια που μένουν μακριά, όπως μας επισημαίνει η κα Φώφη Κολώσακα από το κατάστημα παιχνιδιών «Παιχνιδόκοσμος».

Οι μικρές ηλικίες έρχονται με λίστα, ενώ οι 12+ αναζητούν κάποιο παιχνίδι ή ρούχακαι παπούτσια, κυρίως αθλητικά. Επίσης, πολλοί από τους αγοραστές ενδιαφέρονται να ψωνίσουν καλοκαιρινά είδη, ακόμα και μαγιό, όπως μας αναφέρει η Χριστίνα Παπαδοπούλου από το κατάστημα εσωρούχων «Παπαδοπούλου».

Βεβαίως εκτός από τα βαφτιστήρια, υπάρχουν πάντα και οι «εναλλακτικοί» πελάτες, κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες άνω των 18, που πέρα από τις συνήθεις Πασχαλινές αγορές,  αυτήν την περίοδο κάνουν τατουάζ σαν δώρο στον εαυτό τους! Έτσι, τα τατουάζ έχουν μεγάλη ζήτηση μιας και είναι καλή  η εποχή πριν ανέβουν οι θερμοκρασίες, γιατί το τατουάζ δεν θέλει πολύ ήλιο, όπως μας εξηγεί ο tattoo artist και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Billy Z Tattoo» Βασίλης Ζηλήρος που βλέπει την πελατεία του να αυξάνεται αυτές τις ημέρες.

Εννοείται βεβαίως ότι καταστήματα ρούχων και υπόδησης για μικρούς και μεγάλους είναι σε πρώτη ζήτηση, όπως και τα είδη δώρων, ενώ η αγορά κρεάτων για τις προμήθειες του Πασχαλινού τραπεζιού θα έχει μεγαλύτερη κινητικότητα και ζήτησε το τελευταίο τριήμερο πριν από το Πάσχα για το καθιερωμένο αρνάκι και την μαγειρίτσα, όπου οι κρεοπώλες έχουν κάνει όλον τον απαραίτητο ανεφοδιασμό και μπορεί κανείς να βρει τα πάντα για ένα Λαμπριάτικο λουκούλλειο γεύμα.

Η αγορά, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί με το  εορταστικό ωράριο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα  και οι καταστηματάρχες με πολύ καλή διάθεση περιμένουν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό και εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλον τον κόσμο! Και ένα πράγμα βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για τις Πασχαλινές μας αγορές προτιμούμε τα μαγαζιά της πόλης μας και του νομού μας. Στηρίζουμε την Ηλειακή αγορά, στηρίζουμε την τοπική οικονομία.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1556130221979-37b8e4ad-ce44-1″ include=”87411,87414,87415,87416,87417,87418,87419,87420,87421,87422,87423,87424,87425,87426,87427,87428,87429,87430″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot