FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ζαχάρως: Ώριμες μελέτες και έξι έργα 5,5 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία: 23-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η ωρίμανση μελετών και η υλοποίηση έξι έργων που αφορού κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα των πολιτών είναι οι βασικές προτεραιότητες του δήμου Ζαχάρως, σύμφωνα με τον κατάλογο προτεραιοποίησης που κατέθεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής o δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρώτη δράση είναι η ωρίμανση έργων  του Δήμου Ζαχάρως για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 584.908,00€, που αφορά σύνταξη μελετών για να εξοπλιστεί ο Δήμος με μελέτες οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων.

«Μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν είχε μελέτες βάση των οποίων να ζητήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή έργων. Είναι ευκαιρία διότι στο πρόγραμμα “ Αντώνης Τρίτσης” προβλέπεται χρηματοδότηση μελετών που δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει στο μέλλον αντίστοιχη δυνατότητα από άλλα προγράμματα ανάκαμψης ή ΕΣΠΑ», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Στη συνέχεις εισηγήθηκε ως δεύτερο έργο τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 2.730.332 ευρώ και τρίτο τις δράσεις ηλεκτροκίνησης, ύψους 819.030,15€

«Οι δύο αυτές δράσεις μπαίνουν ψηλά με τη σκέψη στη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των δημοτών μας και προκειμένου να εξοπλιστεί ο Δήμος με σύγχρονα μηχανήματα (Τεχνική Υπηρεσία και υπηρεσία καθαριότητας)», τόνισε ο δήμαρχος Ζαχάρως.

Τέταρτο έργο στη λίστα μπήκε η συντήρηση Δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων και η προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, π/υ 695.252,51 ευρώ και πέμπτο η προμήθεια Ε-πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής –τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ζαχάρως» π/υ 372.000 ευρώ.

Έκτο έργο είναι ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων του Δήμου, π/υ 62.505,98 ευρώ και έβδομο η δημιουργία νέου μουσείου Ζαχάρως και η ανάπτυξη νέων «πράσινων» εφαρμογών με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτονομία και τη διασύνδεση της κοινωνίας των πολιτών με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, προϋπολογισμού  762.562,80 ευρώ.

Ο κατάλογος προτεραιοποίησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Γιαννόπουλος, καταψήφισε εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ιεράρχηση των έργων και προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά εμπαίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εφευρίσκουν βαρύγδουπα ονόματα για προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης τα οποία δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου ούτε στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα σημαντικά έργα που θα βοηθούσαν τους δημότες απεντάσσονται από αυτά τα προγράμματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος