FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως για επικείμενο κλείσιμο του Υπ/ματος της Alpha Bank

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία δημιουργεί πληροφορία για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Ζαχάρως. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως εξέδωσε χθες σχετικό ψήφισμα ζητώντας από την Τράπεζα να ξεκαθαρίσει την θέση της και σε περίπτωση που αυτό συμβεί προειδοποιεί ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης θα διακόψει κάθε σχέση με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Το Ψήφισμα του Δ.Σ Ζαχάρως έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε  το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Ζαχάρως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, και μετά την ανακοίνωση της είδησης διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Alpha Bank.Εκφράζουμε τη δική μας δυσαρέσκεια και ζητάμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας την αλλαγή αυτής της απόφασης.

Η καθημερινή και διαρκής επαφή μας με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς ανάπτυξης, επαγγελματίες, σωματεία επαγγελματιών και συνταξιούχους της περιοχής μας, μας έχει πείσει ότι η απόφαση της Alpha Bank θα επιφέρει μεγάλες και αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής.

Το Υποκατάστημα της Ζαχάρως  εξυπηρετεί κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας της απόφασης να κλείσει. Το κατάστημα της Alpha Bank έχει μια ισχυρή παρουσία στο Δήμο και δημιουργεί αίσθημα χρηματοπιστωτικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που βιώνουμε.

Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και το μέρος της κοινωνικής προσφοράς, αφού στο Δήμο Ζαχάρως πολλοί συναλλασσόμενοι, όπως υπερήλικες συνταξιούχοι και μισθωτοί , θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας το προσωπικό τους μεταφορικό μέσο  ή τις συγκοινωνίες, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για μια συναλλαγή που ενδεχομένως η αξία της να είναι κατά πολύ μικρότερη από το τίμημα της μετάβασης, λαμβάνοντας υπόψη και τις χαμηλές συντάξεις.

Αναμένουμε την ανακοίνωση από της Alpha Bank ελπίζοντας να αποφασίσει το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο, δηλαδή τη συνέχεια της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο Δήμο μας, ώστε να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου και των επιχειρηματιών της περιοχής. Οι τράπεζες οφείλουν να είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, και να μη στοχεύουν  μόνο στο κέρδος!

Ως πολίτες και επαγγελματίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Ζαχάρως ζητάμε την ξεκάθαρη και κοινωνικά υπεύθυνη και επωφελή στάση της Alpha Bank

Οι Βουλευτές του νομού Ηλείας και η Περιφερειακή Ενότητα του νομού μας  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα που προέκυψε, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα, και να σταματήσει πλέον η υπηρεσία η μια μετά την άλλη να <<κλείνουν>>.

Σε περίπτωση που η Alpha Bank επιμείνει στην απόφασή σας, θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Είναι πολύ πιθανό  να διακοπεί οποιαδήποτε συνεργασία του εμπορικού κόσμου,  και πολλών δημοτών μας με την Alpha Bank δεδομένου ότι το πλησιέστερο υποκατάστημα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο του Δήμου μας και η απόσταση αυτή μπορεί να ξεπερνάει τα 60 χιλιόμετρα αν λάβουμε υπόψη μας και τις κοινότητες του πρώην δήμου Φιγαλείας.

Πιστεύοντας ότι η Alpha Bank θα αποφασίσει το σωστό για τα συμφέροντά της και της κοινωνίας ζητάμε να επανεξετάσει την πρόθεσή της προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στην έδρα του Δήμου Ζαχάρως.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος