FOLLOW US: facebook twitter

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου ο Γιώργος Παπανικολόπουλος

Ημερομηνία: 19-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην πορεία νίκης του συνδυασμού του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου συντάσσεται ως υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος ο Γιώργος Παπανικολόπουλος για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Ο Γιώργος Παπανικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά αναπήρων Π.Ε.  Ηλείας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου για την μαχητική του δράση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ σε φορείς πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και την έντονη κοινωνική και εθελοντική του ενασχόληση σε τοπικούς συλλόγους. Δραστηριοποιείται στον Αναπηρικό Κίνημα εδώ και μια δεκαετία αλλά και ως εθελοντής σε πολλούς τοπικούς συλλόγους, όπως η «Φλόγα» για τα παιδιά με καρκίνο. Είναι μέλος της Ομοσπονδία ΠΟΠΑΜΕΑ στην Πάτρα και ΕΣΑΜΕΑ στην Αθήνα καθώς και μέλος του Αναπηρικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας. Είναι άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου, από την αρχή της θητείας του, σε θέματα Ανθρώπων με Αναπηρία.   

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Συντάσσομαι το πλευρό του Δημάρχου Πύργου γιατί από την αρχή της θητείας του, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αφουγκράστηκε τα προβλήματα των ΑμεΑ που του μετέφερα ως Πρόεδρος του Σωματείου αλλά και ως άμισθος σύμβουλός του, που μου έκανε την τιμή να με ορίσει. Από εκείνη τη στιγμή ο Πύργος έχει αλλάξει. Έχει γίνει μια πόλη, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιο φιλική και προσβάσιμη για τους ανθρώπους με αναπηρία. Ανέπτυξε ράμπες σε όλη την πόλη, διαμόρφωσε τα πεζοδρόμια, δημιούργησε πάρκινγκ για ΑμεΑ σε θέσεις «κλειδιά»  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, τοποθετεί σύντομα – για πρώτη φορά – δύο επιπλέον sea track σε Σπιάντζα και Άγιο Ηλία… Και το πιο σημαντικό για μένα είναι, ότι ο Δήμαρχος είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, και γι’ αυτό τον στηρίζω! Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι αγαπώ τον τόπο μου,  και θέλω να βοηθήσω όλους τους συναθρώπους μας – όχι μόνο με αναπηρία – να  έχουν μια πόλη όμορφη, και φιλόξενη με πολλές προοπτικές».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, δηλώνει για την υποψηφιότητα του κ. Παπανικολόπουλου: «Είναι μαζί μας, σ’ αυτή την πορεία νίκης,  ο Γιώργος Παπανικολόπουλος, γνωστός για τους αγώνες του για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά αναπήρων Π.Ε.  Ηλείας και έχει μια ευρύτερη δράση σε Περιφερειακούς και Εθνικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τη στήριξη των ΑμεΑ. Ο Γιώργος είναι άμισθος ειδικός συνεργάτης του Δήμου, με απόφασή μου από την πρώτη στιγμή. Έχει μια πολύπλευρη δράση και στο οργανωμένο κίνημα και ως ενεργός πολίτης. Συντονίζει μια σειρά δράσεων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης από την πρώτη στιγμή της θητείας μας. Μαζί προχωρήσαμε στη διαμόρφωση 65 αναπηρικών ραμπών στον αστικό ιστό της πόλης, διαμορφώσαμε νέους χώρους πάρκινγκ, δημιουργήσαμε, με τη συνδρομή του, το ΚΔΠΑμεΑ στον Κούβελο όπου 70 περίπου συνάνθρωποί απέκτησαν κοινωνικότητα, έχοντας υπηρεσίες από λαμπρό επιστημονικό προσωπικό. Έχουμε βοηθήσει,  και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως και της πολύτιμης  συνδρομής της Ι.Μ. Ηλείας πολλά παιδιά με χορηγίες σύγχρονων αναπηρικών αμαξιδίων.

Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα της παραγωγικής μας συνεργασίας από τη θέση του άμισθου ειδικού συνεργάτη. Και με την ευκαιρία, να πούμε μια είδηση που αφορά όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Δικαιωθήκαμε, μετά από πολλές προσφυγές ενός γνωστού πανελλαδικά δικομανή χαρακτήρα, για τον διαγωνισμό για τα δύο sea track  του Δήμου. Τελικά υπέστη δικαστική συντριβή, δικαιωθήκαμε απόλυτα και προχωρούμε στην τοποθέτηση ακόμη δύο sea track  στην παραλία της Σπιάντζας και του Άγιου Ηλία.  

Ο Γιώργος είναι μια υποψηφιότητα που πρέπει να τύχει του ενδιαφέροντος όλων των πολιτών. Στο πρόσωπό του υπάρχει ο συμβολισμός των ανθρώπων που έχουν προβλήματα. Η σωματική αναπηρία όμως δεν πρέπει να καταστεί ποτέ κοινωνική αναπηρία και αυτή θέλουμε να «χτυπήσουμε». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot