FOLLOW US: facebook twitter

Υπόμνημα σε Μητσοτάκη για τα ζώα συντροφιάς

Ημερομηνία: 04-06-2024 | Συντάκτης:

-Δύο αιτήματα από την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελ/σου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Βελτιωτικές αλλαγές στις εισπρακτικές προβλέψεις του νόμου «ΑΡΓΟΣ» ζητούν οι κυνηγοί της Ηλείας και της Πελοποννήσου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως στις διατάξεις που αφορούν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της στείρωσης των κυνηγετικών σκύλων και το κόστος λήψης γενετικού υλικού.

Σε υπόμνημα που του παρέδωσαν κατά την επίσκεψή του στον Πύργο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ) υπογραμμίζουν το τεράστιο πρόβλημα λόγω  των εισπρακτικών προβλέψεων του νόμου «Άργος» για τα ζώα συντροφιάς σε βάρος και των κυνηγετικών σκύλων, επιημαίνοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική στην ενεργητική επιτήρηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο του υπομνήματος,  η επιβολή δύο εναλλακτικών, δηλαδή υποχρεωτική στείρωση του ζώου συντροφιάς ή αποστολή δείγματος dna είναι δαπάνη δυσβάσταχτη για τους κυνηγούς  κατόχους κυνηγετικών σκύλων. Για τον λόγο αυτό ζητούν να μην είναι υποχρεωτική η στείρωση  για σκύλους που χρησιμοποιούνται για κυνήγι ή οι ιδιοκτήτες τους είναι εφοδιασμένο με άδεια θήρας σε ισχύ και παράλληλα προτείνουν τη μείωση του παραβόλου που αφορά τη λήψη DNA στα 35 ευρώ.

«Ευελπιστούμε στην επίλυση του προβλήματος που απασχολεί έντονα τους 180.000 κυνηγούς κατόχους σκυλιών και μερικά εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών κατόχων ζώων συντροφιάς η πλειονότητα των οποίων ακόμα δεν έχει αντιληφθεί την πλήρη διάσταση των εισπρακτικών διατάξεων του νόμου ΆΡΓΟΣ», καταλήγει το υπόμνημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος