FOLLOW US: facebook twitter

Υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας Δήμου Πύργου-ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ημερομηνία: 23-06-2023 | Συντάκτης:

Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά σε ξενώνες

  • Με την καθοριστική συμβολή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου

Πρωτόκολλο συνεργασίας, με έντονο κοινωνικό πρόσημο, υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν.Ηλείας, για τη δωρεάν, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά γυναικών-θύματα  ενδοοικογενειακής βίας σε ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η μεταφορά αφορά τις ίδιες και τα παιδιά τους και θα πραγματοποιείται με την καθοριστική συμβολή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Πύργου και του επιστημονικού προσωπικού.


Ο κ. Αντωνακόπουλος,  υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ ν. Ηλείας Αριστοτέλη Οικονομόπουλο, με τον οποίο υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας, τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Καρασκούτη και τον Ψυχολόγο και υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Τάκη Γεωργακόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διευκόλυνση των γυναικών στις κρίσιμες στιγμές της ζωής τους. Όταν βιώνουν την έμφυλη βία, που δυστυχώς στην εποχή μας έχει αναδειχθεί ως τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης με ασφάλεια και νομιμότητα. Καθοριστικό ρόλο παίζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου και η παρουσία του είναι ο καταλυτικός παράγοντας νομιμοποίησης της διαδικασίας. Να επισημάνουμε ότι το ΚΤΕΛ είναι μια επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα. Επιτελούν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, δίνουν λύσεις και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Πύργου να αυξήσουν τα δρομολόγια προς το Νοσοκομείο Πύργου».

«Θα κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους»

Ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ ν. Ηλείας είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια όποτε της ζητηθεί. «Είμαστε πάντα κοντά την κοινωνία και τους πολίτες να παρέχουμε βοήθεια με όποιον τρόπο χρειαστεί. Το έχουμε αποδείξει με τη λειτουργία μας δεκαετίες τώρα. Και θα συνεχίσουμε, όποτε μας ζητηθεί,  το κοινωνικό μας έργο».

Ο κ. Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πύργου και τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας για τη δέσμευσή τους ότι οι γυναίκες θα μεταφέρονται με ασφάλεια και απόρρητο τρόπο στους ξενώνες και δήλωσε: «Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα δώσει τη δυνατότητα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών να βοηθήσει ακόμη περισσότερο και με πιο συγκεκριμένο τρόπο τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Η μεταφορά των γυναικών προς τους ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων  αποτελούσε ανέκαθεν ένα πρόβλημα καθώς πολλές γυναίκες –θύματα δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σ’ αυτούς, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς ήταν η κρισιμότητα της κατάστασης και το επείγον του γεγονότος. Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο φορέων λύνεται αυτό το πρόβλημα με αποτέλεσμα οι γυναίκες να οδηγούνται σε ασφαλή περιβάλλοντα για τις ίδιες και τα παιδιά τους που θα τους βοηθήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot