FOLLOW US: facebook twitter

Υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη του έργου στο ΠΠΑ 2021-2025

Ημερομηνία: 10-10-2023 | Συντάκτης:

Προς αποκατάσταση η κατολίσθηση στο Κρυονέρι


Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, η αποκατάσταση της κατολίσθησης στον επαρχιακό δρόμο Λατζόι-Χελιδόνι-Κρυονέρι-Λάλα, στην είσοδο του Κρυοενερίου, καθώς υπεγράφη η ένταξη του έργου στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας 2021-2025

Το έργο προβλέπτι παρεμβάσεις σε τμήμα οδοποιίας επί της Επαρχιακής Οδού Λαντζόι – Χελιδόνι – Κρυονέρι – Λάλα, 300μ πριν από την είσοδο του οικισμού Κρυονερίου, μήκους 259μ., με δυο περιοχές κατολίσθησης στα ανάντη και κατάντη πρανή, στο οποίο ενσωματώνονται τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων. Το μήκος της οδού όπου γίνεται επέμβαση είναι περί τα 259μ, από τα οποία για τα πρώτα 100μ προβλέπεται νέα χάραξη για την αποφυγή της πρώτης κατολίσθησης, ανάντη του υφιστάμενου δρόμου, και στα υπόλοιπα 159μ. τροποποίηση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού για την αντιμετώπιση της δεύτερης κατολίσθησης.

Πιο αναλυτικά:

Στην πρώτη θέση, λόγω του απότομου ανάγλυφου, της δυσχέρειας πραγματοποίησης εργασιών και της μείωσης του κόστους υλοποίησης του έργου, θα γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ανάντη κατά τουλάχιστον 12.5 έως 15.0m. Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζεται το ελεύθερο φυσικό πρανές από τα φορτία κυκλοφορίας μεταφέροντας την ένταση σε υψηλότερα υψόμετρα, μακριά από τις ασθενείς ελεύθερες παρειές.

Στη δεύτερη θέση, θα πραγματοποιηθεί αποφόρτιση της κρίσιμης περιοχής ανάντη της οδού με τμηματική απομάκρυνση των κατολισθέντων  αναμοχλευθέντων υλικών διαμορφώνοντας επίπεδα αναβαθμών. Τα νέα πρανή θα έχουν μικρές κλίσεις. Λόγω του μεγάλου όγκου και ύψους της νέας διαμόρφωσης οι εργασίες θα εκκινήσουν από τα υψηλότερα υψόμετρα προς τα κατάντη. Η σταθεροποίηση του επιπέδου της επαρχιακής οδού έναντι ερπυστικών ή τοπικών κατολισθητικών φαινομένων θα επιτευχθεί με την κατασκευή πασσαλοσυστοιχίας προς τα κατάντη της οδού. Θα ακολουθήσει προστασία του νέου οδοστρώματος από λασποροές των ανάντη περιοχών, ενώ η τελική φάση κατασκευής της οδού θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση στρώσεων οδοποιίας (δύο στρώσεις υπόβασης πάχους 10εκατ.

Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Η έναρξή του προσδιορίζεται τον Μάρτιο του 2024 και η ολοκλήρωσή του τον Μάρτιο του 2025.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot