FOLLOW US: facebook twitter

Υγεία για όλους στη Ν. Μανωλάδα – Ιατρικές υπηρεσίες στους αλλοδαπούς εργάτες γης

Ημερομηνία: 30-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

ygeia-gia-olous-manolada2

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ. και την Καρδιολογική Εταιρεία, πραγματοποίησε χθες ιατρική παρέμβαση, στους εργάτες γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, καθώς και σε κατοίκους της περιοχής, που εξετάστηκαν, στο Περιφερειακό Ιατρείο, Ν. Μανωλάδας.

ygeia-gia-olous-manolada1

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος, «στόχος του προγράμματος είναι μία κοινωνία στην οποία όλες οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν ίση μεταχείριση και προστασία από το νόμο, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, την αγορά εργασίας και θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου».

ygeia-gia-olous-manolada3

Οι ενδεικτικές δράσεις που θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμοί και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά, γυναικολογική εξέταση: μαστογραφία – Τεστ ΠΑΠ, κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος), καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης- προώθηση αυτών σε Μονάδες Υγείας. Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης, καταγραφή στοιχείων και εμβολιασμών σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

ygeia-gia-olous-manolada4

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων &Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του KEΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, των Επιστημονικών φορέων. Το πρόγραμμα Υγεία για όλους από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες που κατοικούν σε ολόκληρο τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

ygeia-gia-olous-manolada5

Στη Ν. Μανωλάδα μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αρβανιτάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος