FOLLOW US: facebook twitter

Υδροηλεκτρικό έργο στο ρέμα Τσεμπερούλας

Ημερομηνία: 18-09-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την Αποκεντρωμένη

Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ισχύος 1,77MW, στο ρέμα Τσεμπερούλας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενων, Π.Ε. Ηλείας, θα εγκατασταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση χορήγησε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, μέτρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου και βαρύνει τον φορέα εκτέλεσης και λειτουργίας του, καθώς και πάντα κατά νόμο υπόχρεο- για την  κατασκευή και λειτουργία του έργου.

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ενός Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ) ισχύος 1,77MW, το οποίο θα εκμεταλλεύεται το υδατικό δυναμικό του ρέματος Τσεμπερούλας και χωροθετείται στην ΤΚ Πλατιάνα, ΔΕ Σκιλλούντος Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

 Η υδραυλική πτώση που θα εκμεταλλεύεται το έργο είναι ίση με 91,00m και τα κύρια έργα –  εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει είναι μια υδροληψία σε απόλυτο υψόμετρο +196,50m, αγωγό προσαγωγής των υδάτων μήκους 2.867,17 m και σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε απόλυτο υψόμετρο +110,00m.

Η εγκατεστημένη ισχύς του έργου ανέρχεται σε 1,77 MW και η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας που θα αποδίδεται στο δίκτυο ανέρχεται σε 5,38 GW

Το υπό μελέτη Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο διοικητικά υπάγεται στην ΤΚ Πλατιάνα, ΔΕ Σκιλλούντος Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων. Ο χώρος εγκατάστασης της υδροληψίας του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού απέχει περίπου:

1600m βορειοδυτικά του οικισμού Ράπτης  1800m νοτιοδυτικά του οικισμού Μπαρακίτικα 2400m νοτιοανατολικά του οικισμού Πλατιάνα, 3400m νοτιοδυτικά του οικισμού Καλλιθέας.

Ο χώρος εγκατάστασης του σταθμού παραγωγής του υπό εξέταση ΜΥΗΕ βρίσκεται σε απόσταση 2400m βόρειοανατολικά της υδροληψίας και περίπου:

 500m βορειοδυτικά του οικισμού Μπαρακίτικα, 2500m βορειοδυτικά του οικισμού Καλλιθέας,  3000m βορειοανατολικά του οικισμού Πλατιάνα, 2800m βορειοδυτικά του οικισμού Ράπτης.

 Το προτεινόμενο έργο βρίσκεται εκτός ορίων οικισμών, εκτός εγκεκριμένων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ). Η περιοχή δεν εμπίπτει σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), σε Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) ή άλλη μορφή τέτοιου τύπου ζώνης προστασίας, ούτε υπάρχουν θεσμοθετημένες ζώνες Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών ή Επιχειρηματικών Πάρκων στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia