FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς δυσκολίες Φυσική και Ιστορία

Ημερομηνία: 24-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-exo

Συνέχεια Πανελλαδικών με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Ούτε δύσκολα, ούτε όμως και πανεύκολα, ήταν τα θέματα της Φυσικής και της Ιστορίας στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η αρχική εκτίμηση των περισσοτέρων μαθητών, ήταν πως, τα θέματα και στα δυο εξεταζόμενα μαθήματα ήταν βατά και μάλιστα στην Φυσική ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο στην Ιστορία, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί ήταν κλιμακούμενης δυσκολίες και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή. Σε γενικές γραμμές όμως, από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, τα θέματα που επιλέχθηκαν σε όλα τα εξεταζόμενα έως σήμερα μαθήματα ήταν σαφώς ευκολότερα από εκείνα προηγούμενων ετών.

Έτσι χθες, τα θέματα στη Φυσική ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα και κάλυπτα ικανοποιητικό μέρος της ύλης ενώ της Ιστορίας κάλυπταν την έκταση της διδακτέας ύλης και χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας καθώς κατά τη σύνθεση του κειμένου απαιτούνταν συνδυασμός γνώσεων από την παλιά και νέα ύλη.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Τι είπαν οι μαθητές:

panellinies-aggelopoulos-nikos

Νίκος Αγγελόπουλος, Ιστορία

«Τα θέματα ήταν βατά και πιστεύω κάποιος προετοιμασμένος μπορούσε να γράψει. Είναι καθαρά υποκειμενικό για τον καθένα πως ήταν τα θέματα της ιστορίας. Εγώ δεν είχα από την αρχή το θέμα με την παπαγαλία, γιατί αυτό το μάθημα θέλει μια παπαγαλία. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές πήγα καλά και είμαι ευχαριστημένος. Τα θέματα δεν είχαν μεγάλες απαιτήσεις και ο χρόνος ήταν αρκετός».

panellinies-paraskeuopoulos-stefanos

Στέφανος Παρασκευόπουλος, Φυσική

«Τα έκρινα, πολύ εύκολα και προσιτά και πιστεύω ότι ο καθένας θα μπορούσε να γράψει καλά καθώς σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν πολύ πιο κάτω το επίπεδο. Και θεωρώ ότι μέχρι σήμερα η Φυσική ήταν το πιο εύκολο μάθημα. Γενικώς μας έχει πάει καλά μέχρι τώρα και σήμερα ήταν ακόμα πιο εύκολα. Έχει πάει… χαλαρά όλο το πράγμα μέχρι στιγμής…».

panellinies-xroni-konstadina

Κωνσταντίνα Χρόνη, Φυσική

«Τα θέματα ήταν πολύ ωραία και εύκολα, δεν ήταν απαιτητικά και ένας μέσος μαθητής πιστεύω ότι θα μπορούσε να γράψει πολύ καλά. Είχες χρόνο να τα ελέγξεις, ούτε πολύ δύσκολες πράξεις, όλα καλά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη γενικότερα έως σήμερα. Ή θα βάλουν κάτι πολύ δύσκολο ή θα ανέβουν πολύ οι βάσεις».

panellinies-makaris-tasos

Τάσος Μάκαρης, Φυσική

«Δεν ήταν δύσκολα τα θέματα σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθήματα  και όπως κυμάνθηκαν μέχρι σήμερα, εύκολα θα έλεγα ότι ήταν. Ένας μαθητής και μεσαίος θα μπορούσε να γράψει. Μέχρι σήμερα, τα μαθηματικά με δυσκόλεψαν και το αμέσως επόμενο που είναι η Χημεία πιστεύω ότι θα γράψω καλά».

panellinies-xronopoulou-dionisia

Διονυσία Χρονοπούλου, Φυσική

«Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν εύκολα. Ένας καλός μαθητής και διαβασμένος θα μπορούσε να γράψει εύκολα ίσως και ένας λίγο πιο μέτριος, καθώς τα θέματα ήταν βατά- εύκολα δεν είχαν παγίδες και ένας προετοιμασμένος έγραφε. Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη».

panellinies-darzedas-lefteris

Λευτέρης Δαρζέντας, Φυσική

«Τα θέματα δεν ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν σε ένα επίπεδο προσβάσιμο σε όλους και δε μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έχουν γράψει ικανοποιητικά».

Alma-frontistirio

Οι καθηγητές του Φροντιστηρίου «ΑΛΜΑ» σχολιάζουν

«Τα Θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν κατανοητά και παράπεμπαν σε συγκεκριμένα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου»  υποστήριξε η Φιλολογική Ομάδα του φροντιστηρίου «ΑΛΜΑ» και συνέχισε «Οι ορισμοί που ζητήθηκαν και η ερώτηση σωστό λάθος δεν παρουσίαζαν δυσκολίες όπως και οι δύο ερωτήσεις ανάπτυξης. Τα θέματα των πηγών αποτελούν πολυσυζητημένες ενότητες και θεωρούμε ότι δεν θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους. Γενικότερα το ύφος των θεμάτων προσιδιάζει στα περσινά δεδομένα».

Όσον αφορά τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού, οι Φυσικοί του ΑΛΜΑ τόνισαν ότι κρίνονται αναμενόμενα και ήταν στο πνεύμα των θεμάτων των εξετάσεων και λιγότερο απαιτητικά από τα περσινά. «Συγκεκριμένα παρουσιάζουν ερωτήματα κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούν πολύ καλή γνώση των βασικών αρχών της Φυσικής».

syndesmos-filologwn-pyrgou-olympias

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας

«Εύκολα και αναμενόμενα»

Με το μάθημα της ιστορίας  συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών του νέου συστήματος και θεωρητικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας και την Φιλόλογο του 1ου Λυκείου Πύργου κ. Μαίρη Μαραγκού, τα θέματα μπορούν να θεωρηθούν εύκολα και αναμενόμενα. «Τα ερωτήματα είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια και κάλυπταν σε ικανοποιητικό βαθμό ένα ευρύ φάσμα της ύλης. Τα θέματα της πρώτης ομάδας δεν παρουσιάζουν δυσκολίες, ενώ είχαν ζητηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

Τα θέματα της δεύτερης ομάδας θεωρούνται αναμενόμενα αφού αναφέρονται σε ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας όπως η αρχή της δεδηλωμένης (Γ1) και οι δύο αγροτικές μεταρρυθμίσεις του 1870-71 και 1917 (Δ2)

Οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν μελετήσει προσεκτικά, ώστε να μπορούν να συνθέσουν τις απαντήσεις τους αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα στοιχεία των παραθεμάτων τους και τις ιστορικές τους γνώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα έπρεπε να δοθεί στην απάντηση του Δ1 που απαιτούσε καλή και ξεκάθαρη γνώση αλλά και συνδυαστική σκέψη. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι με το παλιό σύστημα δεν είχαν διδαχθεί πέρυσι την αγροτική μεταρρύθμιση του 1870-71 παρόλο βέβαια που είχε ορισθεί στην φετινή τους ύλη.

Ο σύνδεσμος φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας πάντα κοντά στην προσπάθεια  των μαθητών μας που έδωσαν τον ωραίο αγώνα τους την σχολική χρονιά που πέρασε εύχεται καλή επιτυχία  για να πραγματωθούν τα όνειρα τους και οι στόχοι τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος