FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Γιάνναρος: Χρειαζόμαστε σχέδιο και πλάνο και όχι αβανταδόρους της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Ημερομηνία: 09-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Παρακολουθώντας κάποιος τις εφημερίδες και τα site το τελευταίο μήνα, τις υποψηφιότητες των συνδυασμών στο Δήμο Πύργου που κατατέθηκαν το σαββατοκύριακο και τις κουβέντες στα στέκια της πλατείας, θα νόμιζε ότι βρισκόμαστε σε ποδοσφαιρική, μεταγραφική περίοδο. Όλοι ψάχνουν το πώς θα δελεάσουν τον κάθε σωτήρα, τον κάθε «Μέσι» και «Ρονάλντο» του Δήμου μας να μπει υποψήφιος με το δικό του συνδυασμό και όχι με του άλλου.

Κάνουν προσπάθεια δηλαδή να ανακυκλώσουν όλο αυτό το υλικό που βρίσκεται στα κοινά του Δήμου και του Νόμου μας την τελευταία εικοσαετία. Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που με πύρινους λόγους κατά καιρούς μιλούσαν για ανεπάρκεια των δημοτικών αρχών και των στελεχών τους συνολικότερα, έτρεχαν να κλείσουν μια υποψηφιότητα από όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει το Δήμο Πύργου στην κατάσταση που είναι σήμερα. Έτσι είχαμε φαινόμενα υποψήφιων «σωτήρων» που τη μια μέρα πήγαιναν με τον έναν και την άλλη με τον άλλον συνδυασμό.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη όλο αυτό. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους υποψήφιους δημάρχους μαζί συνέπλεαν για πάνω από 20 χρόνια από οποιοδήποτε πόστο κατείχαν και εφάρμοσαν στο νομό μας αυτή την πολιτική που τον έχει στις τελευταίες θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ τους και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουν αν εκλεγούν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι δε μπορεί κανένας σωτήρας να μας λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Κανένας κούκος δεν φέρνει μόνος του την άνοιξη, κανένας «Μέσι» με όποιον και αν είναι υποψήφιος δε θα βελτιώσει τη ζωή μας στο Δήμο. Η δική μας λογική είναι ότι και στο Δήμο Πύργου αυτό που χρειαζόμαστε είναι το «Μέσι» της Μπάρτσα και ΟΧΙ το «Μέσι» της Αργεντινής. Δηλαδή χρειαζόμαστε σύνολο με σαφές πλάνο, στόχους και δυνατότητες ώστε να εφαρμοστεί. Δε χρειαζόμαστε μονάδες που βλέποντας μόνο το ατομικό τους συμφέρον θα ενεργούν, αλλά ανθρώπους που θα είναι δίπλα στο κόσμο, θα παίρνουν δύναμη από αυτόν, θα θέτουν τις προτάσεις τους στο συμβούλιο και θα ζητούν την στήριξη του για να τις υλοποιήσουν. Θα είναι γρανάζια ενός καλά δουλεμένου συνόλου που θα έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και όχι το πώς θα διαχειριστεί την καθημερινή μιζέρια. Λειτουργώντας ως τέτοια ομάδα μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα. Το παράδειγμα μάς το έδειξε η Πάτρα. Είναι καιρός να το εφαρμόσουμε και στο Δήμο Πύργου με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση από την επομένη των εκλογών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος