FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Χριστοδουλόπουλος: Αρχή της σχολικής χρονιάς στον Δ. Ήλιδας χωρίς σχολικές καθαρίστριες και με τεράστια προβλήματα

Ημερομηνία: 07-09-2023 | Συντάκτης:

-Αλήθεια, έτσι νοιάζεσθε για τα παιδιά μας;;;

  • Οι οδυνηροί χειρισμοί Λυμπέρη που οδήγησαν σε μεγάλες ήττες και το “όνειρο” της Αμερικανικής Σχολής που έμεινε απατηλό

Δεν έμειναν παρά ελάχιστες μέρες για την έναρξη των μαθημάτων και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κατάφερε να επιφέρει με τους απαράδεκτους χειρισμούς της, σύγχυση και αναστάτωση πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Ούτε και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, που αφορά τα παιδιά μας και τους γονείς τους μόλις 10 ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείωνμπόρεσε -με μια νέα… επίδειξη ακατανόητης ανικανότητας- να εξασφαλίσει κλίμα κανονικότητας και ηρεμίας!

Με μια εργολαβική ανάθεση προσπαθεί άρον – άρον να δώσει μια εικόνα δήθεν ευπρέπειας στους εξωτερικούς χώρους, όταν ακόμη δεν έχει βρει λύση για τον καθαρισμό των αιθουσών και των υπόλοιπων τμημάτων των σχολικών μας κτιρίων…

Η ανόητη στάση μιας αλαζονικής και άνευ σοβαρότητας Δημοτικής Αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η μη υιοθέτηση της πρότασης του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, για λύση και άμεση -όπως και νόμιμη- διευθέτηση του ζητήματος πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών, οδήγησε σε αδιέξοδο τα σχολεία μας…

Την ίδια ώρα, οι νέες υποσχέσεις Λυμπέρη, όπως και εκείνες που είχαν δοθεί στο παρελθόν έως και τον περασμένο Μάιο, για εργασία όλων των καθαριστριών, έπεσαν σε «κενό» και εξέθεσαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του, που αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμα και σήμερα, τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο τους και στην τοπική κοινωνία, την οποία προκαλούν με την αυτοδιοικητική συμπεριφορά τους!

Τελευταίο φαινόμενο, αυτό των… εθελοντών γονέων που ζητούνται από νηπιαγωγεία και σχολεία να καθαρίσουν τις αίθουσες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και η απόφαση του Δημάρχου να ανοίξει παράθυρο σε εργολάβο καθαρισμού, βγάζοντας στην ανεργία οριστικά τις 36 καθαρίστριες…

ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΣΧΟΛΕΣ; – ΤΙΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ κ. ΛΥΜΠΕΡΗ;

Στο μεταξύ, η εκπαιδευτική περίοδος ξεκινά με ανύπαρκτες Πανεπιστημιακές Σχολές στο Δήμο μας. Είναι οι Σχολές εκείνες που με κάθε τρόπο είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε στο τόπο μας και μάλιστα να αναβαθμίσουμετο γνωστικό τους αντικείμενο, από σχολή ΤΕΙ σε Γεωπονία ΑΕΙ και οι οποίες «παραδόθηκαν» σε άλλη γη σε άλλα μέρη της Περιφέρειας με τον κ. Λυμπέρη να κάνει απλώς τον… «Σταθμάρχη’» στα δρομολόγια που επέλεξε το Υπ. Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Και πως αντέδρασε ο κ. Λυμπέρης;

Πώς ο ίδιος συνειδητοποίησε το μέρος της κραυγαλέας ανικανότητάς του;;;

Μα … με τον ίδιο κλασσικό τρόπο που συνηθίζει να αντιδρά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας…

Αντί για συγγνώμη στους δημότες και για σοβαρή εξήγηση της αδράνειας απέναντι στην απώλεια της Πανεπιστημιακής Σχολής, «ανακάλυψε» μαζί με τους… «νεκροθάφτες» της ανώτατης εκπαίδευσης Ήλιδα, την… Αμερικανική Γεωργική Σχολή!!!

Μας την ανακοίνωση μάλιστα και «πανηγυρικά» αναλισκόμενος σε βαρύγδουπες δηλώσεις και τις… γνωστές κουραστικές γεμάτες έπαρση (!) συνεντεύξεις.

Και πού είναι, αλήθεια, η Γεωργική Αμερικανική Σχολή;;;

Ποιό υποτίθεται είναι το γνωστικό αντικείμενό της, ισάξιο των σπουδών της Πανεπιστημιακής Σχολής που χάσαμε;;;

Πότε θα αρχίσει να λειτουργεί στην Αμαλιάδα και με ποια προϋπόθεση;;;

Μήπως είδαμε τους πρώτους σπουδαστές να έρχονται και δεν το καταλάβαμε;;

 Ή μήπως ήρθαν οι πρώτοι καθηγητές της;;;

Ώρα λοιπόν να ανατρέψουμε μια τέτοια εικόνα!

Να δώσουμε ελπίδα και να ανασυγκροτήσουμε τον τόπο μας όχι με απατηλές εικόνες αλλά με σοβαρότητα, σύνεση και ρεαλισμό, όπως πρέπει και όπως μας αξίζει!

Να «συμμαχήσουμε» μαζί, ξεκάθαρα, έντιμα και ειλικρινά σε μια πορεία ανάτασης από τις 8 Οκτωβρίου και μετά!

Με τη μεγάλη Νίκη από την πρώτη Κυριακή της μεγάλης Συμμαχίας που δημιουργήσαμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot