FOLLOW US: facebook twitter

«Χρησμός» Χατζηδάκη για το ΠΔ του Κυπαρισσιακού: Έντονη αντίδραση Καλαματιανού από την ασαφή απάντηση του υπ. Περ/λλοντος

Ημερομηνία: 31-03-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”108708″ img_size=”full”][vc_column_text]Γενικά και αόριστα απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, στην ερώτηση που του είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και για το αν υφίσταται πρόθεση κατάργησής του και αντικατάστασής του με Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

«Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους ανωτέρω αναφερόµενους Βουλευτές, σας γνωστοποιούµε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολουθεί την εφαρµογή της νοµοθεσίας αρµοδιότητάς του ώστε να παρεµβαίνει όπου κριθεί αναγκαίο. Οι νοµοθετικές-κανονιστικές πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαµβάνει, όπως είναι αυτονόητο, πάντοτε είναι εντός του περιβαλλοντικού, χωροταξικού και πολεοδοµικού θεσµικού πλαισίου, στοχεύουν δε στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιµη ανάπτυξη της χώρας» αναφέρει το λιτό κείμενο του σχετικού εγγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηλεία, Διονύσης Καλαματιανός, είχαν θέσει σειρά ερωτημάτων στον υπουργό, ζητώντας να πληροφορηθούν αν η κυβέρνηση θεωρεί «αναπτυξιακή τροχοπέδη» το Προεδρικό Διάταγμα, αν σκοπεύει να πορευτεί αντίθετα από όσα υπέδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας και πότε θα ολοκληρώσει το Σχέδιο Διαχείρισης γι την περιοχή, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και κρίνεται ως απαραίτητο εργαλείο για την προστασία της περιοχής, καθώς θα συμπληρώσει τις προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος.

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές είχαν υπογραμμίσει την πρόταση της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την επανεξέταση των επιστημονικών δεδομένων στα οποία στηρίχθηκε η εκπόνηση του Προεδρικού Διατάγματος, με σκοπό την κατάργησή του και τον επανασχεδιασμό του.

«Ο κ. Χατζηδάκης ουσιαστικά απέφυγε ν΄ απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ακολουθεί παρελκυστική πολιτική σε ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα και δείχνει ότι ή δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει ή έχει παραιτηθεί από την άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής. Στην απάντησή του δεν προσκόμισε κανένα συνημμένο έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου και απέκρυψε τις εξελίξεις στο δικαστικό επίπεδο για το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Ο υπουργός οφείλει να εφαρμόσει την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, να αποκλείσει νέες καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να προστατεύσει τόσο το περιβάλλον όσο και την ανάπτυξη της περιοχής και το δημόσιο συμφέρον, τα οποία στην περίπτωση του Κυπαρισσιακού ταυτίζονται», τόνισε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot