FOLLOW US: facebook twitter

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο διεκδικεί ο δήμος Πύργου – Στόχος η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου

Ημερομηνία: 02-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Χρηματοδότηση από μία ακόμα πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου διεκδικεί ο δήμος Πύργου, με στόχο αυτή τη φορά να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αποκατάστασης και αναδιαμόρφωσης του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης.

Όπως αναφέρει η σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο δήμος Πύργου θα μετέχει στο χρηματοδοιτικό σχήμα του προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2020»,  με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ, για να αποτυπώσει τις υφιστάμενες υποδομές, να καταγράψει τις ανάγκες για την προστασία και την αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης του δήμου Πύργου, η οποία θα αποτελέσει βάση δεδομένων για μελλοντικά σχέδια και μελέτες που αφορούν  τη διαχείριση και την αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης του δήμου Πύργου.

Ο δήμος Πύργου, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης, προκειμένου να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο, επιλύοντας προβλήματα και διευθετώντας εκκρεμότητες πολλών ετών – ίσως και δεκαετιών.

Η απόφαση είναι ουσιαστικά συνέχεια της περσινής επίσκεψης του γγ Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννης, ο οποίος είχε υπογραμμίσει την ανάγκη συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συγκρότηση ενιαίου παραλιακού μετώπου από το Κατάκολο ως τα όρια του νομού, σημειώνοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ξεκινήσει στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

«Η περιοχή έχει ένα καταπληκτικό παραλιακό μέτωπο, από το Κατάκολο ως τα όρια με την Αχαΐα, στο οποίο θα μπορούσαν με τη διαδικασία εκπόνησης ενός ειδικού πολεοδομικού σχεδίου να καθοριστούν χρήσεις και έργα υποδομής κατά μήκος αυτού του παράκτιου μετώπου. Ένα τέτοιο μοντέλο ανάπτυξης δουλεύουμε ήδη τώρα για το παράκτιο μέτωπο της Αττικής και το παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Είναι τα δύο πρώτα πιλοτικά και θα μπορούσε κάλλιστα και γίνει και στην Ηλεία, σε συνεργασία με την περιφέρεια», είχε δηλώσει τότε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος