FOLLOW US: facebook twitter

«Η απελευθέρωση είναι κοντά» δηλώνει στην «Πρωινή» ο Λοιμωξιολόγος Χ. Γώγος

Ημερομηνία: 05-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Χρήστος Γώγος: «Δύσκολος και ο Απρίλιος, αλλά η απελευθέρωση είναι κοντά»

Δύσκολος μήνας θα είναι και ο Απρίλιος όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, αφού τα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, τη στιγμή που οι πολίτες εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και η οικονομία δέχεται σφοδρή πίεση.

Ο Πατρινός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι και αυτόν τον μήνα τα κρούσματα θα είναι πολλά και θα συμπιέσουν τη Δημόσια Υγεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι με όπλο τον μαζικό εμβολιασμό η απελευθέρωση είναι κοντά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση που φαίνεται πως θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας. Από την άλλη υπάρχει μεγάλη κόπωση και δυσκολία τήρησης των μέτρων με σύμμαχο τον καιρό και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης δοκιμάζεται μια προσεκτική αλλαγή στρατηγικής με μικρά ανοίγματα με πολλά τεστ και στενή επιχείρηση. Φυσικά τα μάτια μας είναι πάντα στην επάρκεια του συστήματος Υγείας και οποιαδήποτε επανεκτίμηση είναι καθημερινά πιθανή. Η ανάγκη τήρησης των μέτρων σε αυτή τη φάση είναι πάνω από αναγκαία. Πιστεύω πως είμαστε κοντά στην πραγματική μας απελευθέρωση από τη φοβερή αυτή πανδημία με όπλο μας τον μαζικό εμβολιασμό», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος