Χωρίς μάσκες
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”112074″ img_size=”full”][vc_column_text]Σ’ ένα χρονογράφημα, επίδοξος καβαλιέρος της Αποκριάς, όταν βγάζει τη μάσκα της ντάμας με την οποία φλέρταρε όλη τη βραδιά, αντικρίζει την… πεθερά του!.
Στις μέρες μας με τη χρήση της μάσκαςμπερδευτήκαμε. Το θέμα σχολεία και πανδημία σαν παράδειγμα , κρύφτηκε από μια μεγάλη μάσκα υποκρισίας. Του δόθηκε ο τίτλος τηλεκπαίδευση. Έτρεξαν οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να δημιουργηθούν ψηφιακές τάξεις και να δημιουργηθούν «πλατφόρμες εκπαίδευσης».
Περιχαρής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωνε, κάθε τόσο, αριθμούς συνδέσεων, δημιουργία εικονικών τάξεωνΣτον απλό άνθρωπο δινόταν η εντύπωση ότι συνεχίζεται το σχολείο, οι μαθητές κάνουν μάθημα με άλλον τρόπο.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα σχολεία άνοιξαν για να ανοίξουν. Όλοι γνώριζαν ότι η παρουσία των μαθητών θα είναι μικρή.
Η μεγαλύτερη σύγχυση ήρθε με την ανακοίνωση περί ψηφιακής μετάδοσης του μαθήματος προς αυτούς που θα απουσιάζουν! Η ουσία του μαθήματος, η σπουδαιότητα της τάξης, ο παιδαγωγικός έρωτας μαθητών και δασκάλων, τα προσωπικά δεδομένα διαγράφτηκαν. Επιχειρείται μια πρόβα εικονικής τάξης του μέλλοντός μας, επισημαίνουν κάποιοι.
Σε μια αίθουσα, όχι κατ’ ανάγκη σχολείου, θα διδάσκει κάποιος ως πάροχος και οι ακροατές μαθητές θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της επικράτειας, όπου δεν πήγε ακόμα αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Η δικαιολογία απλή: για να μη χάνεται το μάθημα.
Εδώ η μάσκα κρύβει τη μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών. Αλήθεια, οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής γιατί δεν προσλήφθηκαν ακόμα;
Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]