FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση των ξένων αντιπροσωπειών στο μελλοντικό «σπίτι» του Φεστιβάλ

Ημερομηνία: 03-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
-Σήμερα η επίσκεψή τους στις αποθήκες του ΑΣΟ μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Στο μελλοντικό «σπίτι» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στον ΑΣΟ, θα ξεναγηθούν σήμερα στις 11 το πρωί, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, οι ξένες αντιπροσωπείες και τα μέλη των κριτικών επιτροπών. Νωρίτερα, ο κ. Γιαννόπουλος θα δεχθεί στο γραφείο του, στο κτίριο της ΠΕ Ηλείας, τα μέλη των κριτικών επιτροπών.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Πρωινή ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας,  μιλώντας για τη μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε σύγχρονη κυψέλη πολιτισμού, σημείωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για την ανάθεση της εκπόνησης των μελετών για την ωρίμανση του έργου και για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού. Έχουν ληφθεί υπόψη οι νέες κτιριακές απαιτήσεις και πρόθεση της Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ, να οδηγήσει στην δημιουργία του εμβληματικού κτιρίου της πόλης, σε ένα πολύ-λειτουργικό συγκρότημα πολιτισμού, μάθησης, δημιουργικότητας και τεχνών, το οποίο θα στεγάσει πρωτίστως τις ανάγκες και την δυναμική του Φεστιβάλ Ολυμπίας, το οποίο επιθυμεί να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους.

Εκτιμάται δε,  ότι την Άνοιξη του 2020 θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη των απαιτούμενων διαγωνισμών και το έργο θα μπορέσει να υλοποιηθεί μέσα σε ένα ορίζοντα τετραετίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος