FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση και γνωριμία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

Πολιτιστικές Διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Με  ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής οι επετειακές δράσεις «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού  και υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ με ελεύθερη είσοδο και στις οποίες συμμετείχε και φέτος  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Έτσι, το πρωινό της Κυριακής, το ραντεβού των ενδιαφερομένων που είχαν δηλώσει συμμετοχή για την συγκεκριμένη δράση, δόθηκε στις 10 το πρωί, με τον αρχαιολόγο και υπεύθυνο της δράσης Χρήστο Λιάγκουρα. Το θέμα της ήταν  «Ένα ταξίδι στο πολιτιστικό απόθεμα της Ηλείας μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου» και αφορούσε τη γνωριμία με το Μουσείο, καθώς αυτό αποτελεί τη ζωντανή αφήγηση της ιστορικής, κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης της Ηλείας στη διάρκεια του χρόνου και φωτίζει άγνωστες πλευρές της πολιτιστικής της εξέλιξης .

Ένα εξαιρετικό κοινό παρακολούθησε την ξενάγηση συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις καθόλη τη διάρκειά της. Να σημειώσουμε ότι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της ΕΦΑ Ηλείας  περιελάμβαναν ακόμα δράσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι , στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο της Ολυμπίας, στο Θολωτό τάφο Βαρθολομιού, τα Λουτρά Κυλλήνης και την Αρχαία Ήλιδα.

Ε.Π.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος