FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης για τον σταθμό ΕΚΑΒ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
-Για 5 χρόνια η παραχώρηση του χώρου, γιατί διαφώνησε η αντιπολίτευση

Τις εργασίες διαμόρφωσης στον χώρο που θα στεγάσει τον σταθμό του ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω ξεκινά το προσεχές χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική δαπάνη, ύψους  6.765,65€.

Ο χώρος που παραχωρεί δωρεάν ο δήμος στη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Πατρών, είναι περίπου 40 τ.μ. εντός του υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζαχάρως(Πνευματικό Κέντρο) σε οργανωμένη και λειτουργική κτιριακή υποδομή και αύλειος χώρος για τη στάθμευση των ασθενοφόρων οχημάτων του τομέα,με την υποχρέωση και δέσμευση από πλευράς του ΕΚΑΒ για την συνεχή καιαδιάλειπτη λειτουργία του σταθμού έως την λήξη της παραχώρησης, η  οποία είναι πενταετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικών προδιαγραφών του γραφείου επιχειρησιακού προγραμματισμού, προκύπτει η ανάγκη για εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο πνευματικό Κέντρο και για προμήθεια τουσχετικού εξοπλισμού για τη στέγαση του ΕΚΑΒ.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο εκπρόσωπος της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΖαχάρως-Φιγαλείας, Χρ.Γιαννόπουλος καταψήφισε με το σκεπτικό ότι «το ΕΚΑΒ πρέπει να υπάρχει όχι για πέντε μόνο χρόνια αλλάγια πάντα χωρίς να χρειάζεται όμως ο λαός μας να πληρώνει και πάλι χαράτσι στηΔημοτική Αρχή για την εγκατάσταση και τα λειτουργικά έξοδα» και πρόσθεσε ότι «ο φυσικός χώρος για τέτοιες μονάδες γιαεμάς είναι οι κατά τόπους μονάδες υγείας που πρέπει να υπάρχουν. Πριν χρόνια είχε γίνει πρόσληψη τεσσάρων εργαζομένων για τημερική στελέχωση του ασθενοφόρου που υπάρχει στο Κ.Υ. Ζαχάρως. Αυτοί όμως πήγαν στον Πύργο. Για να δουλέψει με πλήρη χρονική κάλυψη μια μονάδα ΕΚΑΒχρειάζεται τουλάχιστον δώδεκα εργαζόμενους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος