FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης στα καμένα

Ημερομηνία: 26-10-2021 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η μελέτη των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων του Δασαρχείου Πύργου από την Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών προϋπολογισμού 4,300.000 ευρώ


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


«Πράσινο φως» πήρε η μελέτη των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον τομέα ευθύνης του Δασαρχείου Πύργου για τις καμένες εκτάσεις των πυρκαγιών του Αυγούστου, καθώς εγκρίθηκε χθες από την αρμόδια Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Όπως ανέφερε ο δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ενημερώθηκε χθες τα πρωί για την θετική αυτή εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την άμεση υλοποίηση των έργων που βάσει της μελέτης που εκπόνησε το Δασαρχείο έχει τελικό προϋπολογισμό 4.300.000 ευρώ. « Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος γιατί έρχεται χειμώνας. Το ένα έργο αφορά την περιοχή της Νεμούτας και τους καταρράκτες της, όπου χρήζουν μιας πιο ειδικής προστασίας και το άλλο έργο αφορά ευρύτερα τα αντιδιαβρωτικά έργα στην πυρόπληκτη ζώνη, έργα που έχουν χωριστεί σε 18 τομείς, ώστε να υπάρξουν αντίστοιχες αναθέσεις και να προχωρήσουν γρήγορα οι παρεμβάσεις και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος Η υπηρεσία μας είναι σε επικοινωνία με την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΝ προκειμένου να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες ανάθεσης των υπό έργων αυτών των τομέων και να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του έργου.»

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Λάττας, σε σχέση με την χρηματοδότηση του έργου και την ροή των κονδυλίων, υπάρχει δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν 2 εκ. ευρώ για την εκτέλεση των πρώτων έργων και εν συνεχεία με τον καινούργιο χρόνο θα δοθούν και τα υπόλοιπα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος