FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο κατ’ οίκον εμβολιασμός στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 08-12-2021 | Συντάκτης:

Αυξήθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον λόγω… προστίμου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρό ενδιαφέρον για κατ’ οίκον εμβολιασμό καταγράφεται στη Ζαχάρω, αφού δεκάδες πολίτες άνω των 60 ετών σπεύδουν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν υπό τον… φόβο του προστίμου των 100 ευρώ.

Ήδη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, με την παροχή οχήματος από τη δημοτική αρχή, ξεκίνησε από προχθές να εμβολιάζει πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο εμβολιαστικό κέντρο, ενώ παράλληλα καταρτίζονται λίστες για τις επόμενες ημέρες.

«Τη Δευτέρα κάναμε τα πρώτα δώδεκα εμβόλια σε συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο Κέντρο Υγείας, με την αρωγή του δήμου Ζαχάρως, που μας παραχώρησε όχημα και οδηγός. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για κατ΄οίκον εμβολιασμό, μπορούν να τηλεφωνούν στη γραμματεία του Κέντρου Υγείας και να το δηλώνουν. Εμείς καταρτίζουμε τις λίστες και προγραμματίζουμε τη συνέχιση του κατ΄οίκον εμβολιασμού, για να χτίσουμε το αναγκαίο τείχος ανοσίας από τον κορονοϊό», δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η προσέλευση των πολιτών στο Κέντρο Υγείας για εμβολιασμό.

«Είναι θετικό το ότι πλέον γίνονται περίπου 90 με 100 εμβόλια ημερησίως, είτε αφορούν την πρώτη δόση είτε τη λεγόμενη αναμνηστική δόση, καθώς έρχονται καθημερινά αρκετοί συμπολίτες μας», ανέφερε και σημείωσε ότι καθημερινά διαπιστώνονται περίπου δύο με τρία κρούσματα κορονοϊού, τα οποία δεν είναι «βαριά» και τίθενται άμεσα σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος