FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος από τα σχολεία

Ημερομηνία: 23-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αντίστροφα μετρούν οι μηχανικοί της Ηλείας για την έναρξη του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου, καθώς ήδη τα πρώτα μηνύματα έχουν σταλεί για να συσταθούν τα κλιμάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι πρώτοι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν ως το τέλος του μήνα, με προτεραιότητα στις σχολικές μονάδε όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ακολούθως στις νοσηλευτικές μονάδες.

Στα μέσα του Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πιστοποίησης των μηχανικών που έχουν κάνει αίτηση εγγραφής στο μητρώο Προσεισμικών Ελέγχων (σεμινάρια, εξέταση), οι οποίοι φτάνουν περίπου τους τριάντα.

Όπως τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Γεωργακόπουλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο ειδικά για τον Ηλεία είναι ζωτικής σημασίας, καθότι είναι περιοχή με σχετικά υψηλό σεισμικό δυναμικό.

«Το ευχάριστο είναι πως αυξήθηκε το ενδιαφέρον και θα συμμετέχουν περισσότεροι μηχανικοί στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί», ανέφερε.

 Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, υπογράμμισε σε πρόσφατες δηλώσεις του τη σημασία του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τόσο για την Πολιτεία και την Ανθεκτικότητα των κατασκευών στη χώρα όσο και για τον Μηχανικό καθώς πρόκειται για έργο με ξεκάθαρο επιστημονικό περιεχόμενο αλλά και σημαντική κοινωνική προσφορά.

Ο Γιώργος Στασινός τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος θα συμβάλλει και στην επέκτασή του και στα υπόλοιπα δημόσια κτίρια. Έθεσε μάλιστα ως στόχο «να κάνουμε τη δουλειά το συντομότερο δυνατόν σε όλη τη χώρα και στο μεγαλύτερο ποσοστό έως τέλος του έτους και μετά να ακολουθήσει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος όπου χρειάζεται». Ζήτησε δε ακρίβεια στην εκτέλεση των ελέγχων «ώστε να αποδείξουμε ότι συμβάλλουμε προκειμένου να γίνει ο προσεισμικός έλεγχος όπως διεκδικούσαμε τόσα χρόνια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot