FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η πυροπροστασία στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 07-10-2024 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η μελέτη από το δασαρχείο Πύργου

Ξεκινά το προσεχές χρονικό διάστημα η ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς το δασαρχείο Πύργου ενέκρινε τη σχετική τεχνική έκθεση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 6 (Α.Π. 6) της Πράξης: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ».

Η μελέτη έχει συνταχθεί από τον κ. Αντώνιο Βασ. Καραλούλη διπλωματούχο αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό και την κα Χριστίνα Κων/νου Σκαρτσιάρη, Δασολόγο που αφορά την επέμβαση σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα για τη δημιουργία στεγασμένων και ψιλών αντιπυρικών ζωνών μέσου πλάτους 10 μέτρων, οι οποίες χωροθετούνται στους οικισμούς Αρχαίας Ολυμπίας, Φαναράς και Κοσκινά της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Για την εκτέλεση των εργασιών που αναφέρονται σε αυτή, πρέπει να τηρηθούν οι εξής όροι και προϋποθέσεις:

· Οι ανωτέρω εργασίες αντιμετωπίζονται ως Δασοτεχνικά έργα και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του αρθ.16 ν.998/79.

· Οι επεμβάσεις να περιορισθούν αυστηρά εντός των εγκεκριμένων επιφανειών όπως αυτές απεικονίζονται και περιγράφονται στην εγκριθείσα Τεχνική Έκθεση.

· Την εξασφάλιση της σχετικής αδειοδότησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για δασικές εκτάσεις όπου υπάρχει αρχαιολογικός χώρος.

· Την εξασφάλιση της σχετικής αδειοδότησης από την Κτηματική Υπηρεσία για δασικές εκτάσεις που εντοπίζονται σε περιοχή αρμοδιότητάς της.

· Την άμεση ενημέρωση της υπηρεσία μας για την έναρξη των εργασιών, καθώς και την υποβολή σχετικού χρονοδιαγράμματος.

· Ως φορέας υλοποίησης του έργου (Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας), έχετε την ευθύνη υλοποίησης αυτού σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης Τεχνικής Έκθεσης.

· Τυχόν διαφοροποιήσεις από τις εργασίες που προβλέπει η Τεχνική Έκθεση δύναται να εξετασθούν κατόπιν αιτήματος του ΟΤΑ προς το Δασαρχείο Πύργου και ακολούθως την έγγραφη υπόδειξη αυτού (Δασική Υπηρεσία).

Τα παραχθέντα δασικά προϊόντα που θα προκύψουν από τους καθαρισμούς συνιστούν δασική βιομάζα των δημοσίων δασικών οικοσυστημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot