FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ στη Σκαφιδιά από 7 έως 14 Ιουλίου για παιδιά με και χωρίς αναπηρίες

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66143″ img_size=”full”][vc_column_text]Ξεκινά την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 τη λειτουργία της, με μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας, στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση, φιλοξενία και κάλυψη των εξόδων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό.

Η 8η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, από 7 έως 14 Ιουλίου 2019 και σε αυτήν θα συμμετέχουν 58 συνολικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, νέων, συνοδών τους και  εργαζομένων  του ΚΕΦΙΑΠ.

Το  πρόγραμμα  της κατασκήνωσης επιμελούνται  εργαζόμενοι του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν.  Ηλείας.

Η επίσημη έναρξη της κατασκήνωσης, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής με τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 7 πάλι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 με τον εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς και  την αναχώρηση των κατασκηνωτών.

Η 8η  θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ διακρίνεται  για τον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της και γι’ αυτό  το λόγο το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ποικίλες δραστηριότητες τέτοιου χαρακτήρα, όπως εργαστήρια τέχνης, προβολές ταινιών κ.τ.λ.

Επισημαίνεται  ότι στην κατασκήνωση εκτός από τα παιδιά με αναπηρία συμμετέχουν και παιδιά χωρίς αναπηρία ώστε να ενισχυθεί  το μήνυμα της συνεργασίας και της συνύπαρξης όλων των μελών μιας κοινότητας.

«Η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί οργανικό τμήμα των δραστηριοτήτων του και εντάσσεται στην προσπάθεια αναβάθμισής του, τόσο στα πεδία της λειτουργικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης όσο και στο πεδίο της δημιουργικής απασχόλησης των ΑΜΕΑ» σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και υπενθύμισε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια σε αδράνεια {2013-2016) «επανεκκινήσαμε» την κατασκήνωση χάρη στην καθοριστική συμβολή του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot