FOLLOW US: facebook twitter

Ξεμπλόκαρε η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η εξόφληση λογαριασμών από το Πράσινο Ταμείο

Καλά νέα έφτασαν στον δήμο Πύργου από το Πράσινο Ταμείο, καθώς το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε προ ημερών και ενέκρινε την εξόφληση των λογαριασμών που αφορούν την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, δόθηκε εντολή εξόφλησης του ποσού των 115.795 ευρώ μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και ορίστηκε ο δήμος Πύργου οριστικός δικαιούχος του έργου. Το ποσό αφορά τη δεύτερη και την τρίτη πληρωμή του έργου, το οποίο αυτές τις ημέρες συνεχίζεται με μεγαλύτερο ρυθμό στο τμήμα ανάμεσα στην Μπιζανίου και την Κοκκίνου.

Το έργο αξιολογείται ως αρκετά σημαντικό, καθώς η 28η Οκτωβρίου αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου της κεντρικής ενότητας της πόλης(κεντρική πλατεία Σ. Καράγιωργα, πλατεία Δικαστηρίων) από το τουριστικό λιμάνι Κατακόλου, μέσω του οδικού άξονα της οδού Κατακόλου. Επίσης, στον υπό ανάπλαση άξονα της οδού εφάπτονται σημαντικά κτίρια – μνημεία της πόλης(Ιερός Ναός Αγ. Διονυσίου – Μητροπολιτικό Μέγαρο – διατηρητέο κτίριο βιβλιοθήκης Πύργου καθώς και διατηρητέα κτίρια συνοδείας), βασικές διοικητικές δομές της πόλης(κτίριο ΠΕ Ηλείας), βασική πρωτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα (2ο Δημοτικό σχολείο).

Το προτεινόμενο έργο συμβάλλει στον υπερτοπικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων στο κέντρο του πολεοδομικού ιστού της πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο και αναγκαίο έργο για την λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική ολοκλήρωση του συνολικού δικτύου αναπλάσεων της πόλης του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot