FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναρχίζουν οι εργασίες στα γήπεδα

Ημερομηνία: 23-09-2024 | Συντάκτης:

-Πληρώθηκε ο ανάδοχος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αρχ. Ολυμπία

Επανεκκινούν οι εργασίες κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ήρε την απόφαση διακοπής εργασιών, δεδομένου ότι πληρώθηκαν οι λογαριασμοί του αναδόχου και κατά συνέπεια δεν υφίσταται πλέον λόγος διακοπής.

Πρόκειται για λογαριασμό περίπου 200.000 ευρώ που είχε υποβληθεί για εξόφληση από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά παρέμενε ανεξόφλητος, με συνέπεια ο ανάδοχος να υποβάλει αίτηση διακοπής εργασιών.

Η παρούσα μελέτη αφορά σε εργασίες αποπεράτωσης των γηπέδων ποδοσφαίρου στις ΤΚ Πλατάνου, Πελοπίου, Στρεφίου, Σμίλα με όλες τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την λειτουργία τους, σύμφωνα με το Ν. 2725/1999 άρθρο 56Β/ΦΕΚ3568/10-10-2017, δημιουργία χώρου ιατρείου και εξοπλισμός του, επισκευαστικές οικοδομικές εργασίες κλπ. Εργασίες βελτίωσης φωτισμού του ανοιχτού αθλητικού κέντρου και συντήρησης ξύλινων επιφανειών κλειστού γυμναστηρίου ΤΚ Αρχαίας Ολυμπίας, κατασκευή μπάρας εκκίνησης στην πίστα motocross στο γήπεδο Πλατάνου και κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 στις ΤΚ Αρχαίας Πίσας, Ηράκλειας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου, Κούμανι, Πέρσαινας, Χελιδονίου, Νεμούτας και στον οικισμό Πανόπουλου της ΤΚ Αντρωνίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα προτείνεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 40,00×20,00μ. σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Έως και σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες στα γήπεδα Κούμανι, Νεμούτας, Ξηροκάμπου, Πέρσαινας, Πανόπουλου και Μιράκας ενώ απομένουν οι εργασίες τοποθέτησης περιμετρικού διχτυού και του εξοπλισμού.

Εκκρεμεί η κατασκευή των γηπέδων στις θέσεις Αχλαδινή, Ηράκλεια και Χελιδονίου.

Τόσο στα γήπεδα που έχουν κατασκευαστεί όσα και σε αυτά που πρόκειται να κατασκευαστούν θα γίνουν βελτιώσεις όσον αφορά τη θέση τους (απόσταση από υπάρχουσες εγκαταστάσεις και εύκολη πρόσβαση)

Όσον αφορά την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπεται αύξηση του αντικειμένου, καθώς από τον χρόνο σύνταξης της μελέτης έως και σήμερα έχουν παρέλθει τέσσερα και πλέον χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot