FOLLOW US: facebook twitter

«Ξανανοίξτε τα καταστήματα της Πειραιώς σε Ηλεία και Εύβοια!»

Ημερομηνία: 13-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την επαναφορά σε λειτουργία των καταστημάτων σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Ηλείας (π.χ. Μαντουδίου, Λίμνης, Κρεστένων) τοποθετώντας τους συναδέλφους που υπηρετούσαν σε αυτά και βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους «ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης» ζητάει από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίας της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ).

«Αναδεικνύεται έτσι και με αφορμή αυτή την τραγική συγκυρία, πόσο οδυνηρή για τις τοπικές κοινωνίες ήταν η απόφαση της τράπεζας να συρρικνώσει δραστικά το δίκτυο των καταστημάτων κυρίως της περιφέρειας. Καθώς η οικονομική τους καταστροφή συνέπεσε με την αποστέρηση των τραπεζικών υπηρεσιών λόγω των καταστημάτων που έκλεισαν, η τράπεζα οφείλει να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα, στηρίζοντας τον αγώνα τους να επαναφέρουν τη ζωή μέσα από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η τραγωδία», αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, ο ΣΕΥΤΠΕ επισημαίνει ότι η πολιτεία, με τον ίδιο ζήλο που αντιμετωπίζει διαχρονικά τα ζητήματα ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οφείλει να σταθεί αρωγός και στο αυτονόητο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για την αδιάλειπτη παρουσία τραπεζικών καταστημάτων στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος