FOLLOW US: facebook twitter

Βροχή φοροαπαλλαγών και κίνητρα για καθαρά εταιρικά ΙΧ

Ημερομηνία: 11-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μπαράζ τροπολογιών, που μεταξύ άλλων προβλέπουν προσαυξημένη απόσβεση για εταιρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, ευνοϊκότερο πλαίσιο φορολόγησης για αθλητές, για χρηματικές δωρεές, αλλά και απαλλαγές των πολυτέκνων από τον φόρο πολυτελείας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα:

ΚΑΘΑΡΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Χορηγείται στις επιχειρήσεις δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά τους προσαυξημένης κατά 30% για τη δαπάνη απόσβεσης εταιρικού επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, με μέγιστη λιανική τιμή προ φόρων έως 40.000 ευρώ.

ΔΩΡΕΕΣ: Θεσπίζεται μεγαλύτερη έκπτωση φόρου, 20% από 10% που είναι σήμερα, για τις δωρεές, εφόσον υπερβαίνουν το ποσό των 100 ευρώ.

ΦΠΑ: Μετατάσσονται στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% τα φαρμακευτικά προϊόντα που χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: Καταργείται για τα επιβατικά αυτοκίνητα των πολυτέκνων με 4 τέκνα.

ΑΘΛΗΤΕΣ: Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 ορίζεται συντελεστής 22% από 45% που ισχύει σήμερα για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Θα εφαρμόζεται όμως αυξημένος συντελεστής παρακράτησης φόρου 22% από 20%. Σύμφωνα με την τροπολογία η θεσμοθέτηση του συστήματος «θα συμβάλει στη δήλωση του συνόλου των σχετικών ποσών από τους φορολογούμενους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος