FOLLOW US: facebook twitter

Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 2023 στην Κλόντια Γκόλντιν

Ημερομηνία: 09-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Οικονομικών Επιστημών Sveriges Riksbank 2023 στη Μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ στην Claudia Goldin «για την προώθηση της κατανόησής μας για τα αποτελέσματα της γυναικείας αγοράς εργασίας».

Η φετινή βραβευμένη στις οικονομικές επιστήμες, Claudia Goldin, παρείχε τον πρώτο ολοκληρωμένο απολογισμό των αποδοχών και της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας ανά τους αιώνες.

Η έρευνά της αποκαλύπτει τα αίτια της αλλαγής, καθώς και τις κύριες πηγές του εναπομείναντος χάσματος των φύλων. στορικά, μεγάλο μέρος του χάσματος των φύλων στις αποδοχές θα μπορούσε να εξηγηθεί από τις διαφορές στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές επιλογές.

«Η κατανόηση του ρόλου των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι σημαντική για την κοινωνία. Χάρη στην πρωτοποριακή έρευνα της Claudia Goldin, τώρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τους υποκείμενους παράγοντες και ποια εμπόδια μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν στο μέλλον», λέει ο Jakob Svensson, πρόεδρος της επιτροπής για το βραβείο στις οικονομικές επιστήμες.

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος