FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεία Αριστείας “Διονύσιου και Γεώργιου Αντωνόπουλου”

Ημερομηνία: 08-11-2023 | Συντάκτης:
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος με τους μαθητές που βραβεύτηκαν.

Απονεμήθηκαν χθες σε μαθητές του Γυμνασίου και ΓΕΛ Καράτουλα και του Γυμνασίου Γουμέρου


Στη διάρκεια σεμνής τελετής, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα, η απονομή των Βραβείων Αριστείας “Διονυσίου και Γεωργίου Αντωνόπουλου” στους πρώτους μαθητές των τάξεων του έτους 2022- 2023 του Λυκείου Καράτουλα, του Γυμνασίου Καράτουλα και του Γυμνασίου Γουμέρου.

Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης βραβεύτηκαν οι πρώτοι μαθητές των τάξεων, κατά την περασμένη χρονιά δίνοντας χρηματικά βραβεία και διπλώματα σε δώδεκα αριστούχους μαθητές.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Β’, αρχών και φορέων του τόπου καθώς και μελών της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας, επισημάνθηκε πως η βράβευση των αριστούχων μαθητών που ίσχυσε ως θεσμός από το 1985 έως το 2005, επανήλθε πέρυσι μετά την επαναδραστηριοποίηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης από την νέα Διοίκηση, τιμώντας δύο προσωπικότητες, δύο αδέλφια από την περιοχή, το χωριό Αρβανίτη, που με τη δράση τους, την κοινωνική προσφορά και την εργατικότητά τους, άφησαν ανεξίτηλη την μνήμη του έργου τους στην περιοχή και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για τους αυριανούς πολίτες. Τα αείμνηστα αδέλφια Διονύσιος και Γεώργιος Αντωνόπουλος που διακρίθηκαν στην Ιατρική Επιστήμη και το Πυροσβεστικό Σώμα αφήνοντας παρακαταθήκη για στήριξη της Εκπαίδευσης στην περιοχή του τ. Δήμου Ωλένης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος Γιώργος Κουρκούτας.

Ο Ηλείος Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την βράβευση μαθήτριας που αρίστευσε.

Οι μαθητές που αρίστευσαν

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι :

Από το Γυμνάσιο Καράτουλα ο Παναγιώτης Ντόκος από την α’ τάξη με 19,6 βαθμολογία, ο Βασίλης Παναγιώτης Μιαούλης και η Νικολία Πιπίνα Πετροπούλου από την β’ τάξη με 19,9 βαθμολογία και ο Βασίλης Μαγούλης απο την γ’ τάξη με βαθμολογία 19,6.

Από το Λύκειο Καράτουλα η Νίκη Παναγοπούλου από την α’ ταξη με βαθμολογία 18,9, η Αιμιλιάνα Μαρία Σένια απο την β’ τάξη με βαθμολογία 18,7 και η Μαρία Γιαννοπούλου από την γ’ τάξη με βαθμολογία 19,7.

Από το Γυμνάσιο Γουμέρου ο Γιώργος Γαβριλόπουλος από την α’ τάξη με 19,1 βαθμολογία, η Μαρία Παυλοπούλου από την β’ τάξη με 18.5 βαθμολογία και οι: Γεωργία Θεοδωροπούλου, Βασιλική Ανδριάνα Τσαμπούκου και Κωνσταντίνος Φωτακόπουλος από την γ’ τάξη με 18 βαθμολογία.


Ποιοι ήταν οι Διονύσιος και Γεώργιος Αντωνόπουλος

Ο Διονύσιος Αντωνόπουλος (1910-1983) ήταν ο Ανθρωπιστής Γιατρός και Κοινωνικός Δάσκαλος που πρόσφερε συνεχώς και αδιάκοπα τις υπηρεσίες του, συχνά χωρίς υλικές απολαβές και χωρίς διακρίσεις. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, διέθεσε όσα χρήματα χρειάστηκε η δημιουργία βιβλιοθήκης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και μετά τον θάνατό του άφησε όλη σχεδόν την περιουσία του για την δημιουργία του θεσμού των βραβείων αριστείας, για τους μαθητές της περιοχής Ωλένης.

Ο Γεώργιος Αντωνόπουλος (1912-2005), απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Νομικής Αθηνών, υπήρξε ο Θεμελιωτής του σύγχρονου Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε θεσμικό όσο και επιστημονικό επίπεδο. Διετέλεσε πρώτος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, προερχόμενος από το ίδιο Σώμα. Ήταν ο δημιουργός των σχολών Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Ανθυποπυραγών με προδιαγραφές και σε επίπεδο των Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το βιβλίο του «Μαθήματα Πυροσβεστικής Τέχνης», διδάσκεται ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Τα βραβεία Αριστείας του «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης» απονέμονται στους πρωτεύσαντες μαθητές σε κάθε σχολική χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot