FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκε η Εβελίνα Αργυροπούλου για την συμμετοχή της στον  διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSΑ)

Ημερομηνία: 12-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σε μια σεμνή τελετή, την Κυριακή 9 Ιουλίου, βραβεύτηκε από την Κοινότητα Στρεφίου, η Εβελίνα Αργυροπούλου, για την συμμετοχή της στην ομάδα VSPACE του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, ομάδα η οποία  πήρε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό “CANSAT in Greece” και στην συνέχεια  στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κέρδισε το βραβείο του «Υψηλότερου Τεχνικού Επιτεύγματος» (Highest Technical Achievement). Η Εβελίνα, η οποία κατάγεται από το Στρέφι, το οποίο και επισκέπτεται συνεχώς κατά  την διάρκεια των διακοπών, μετά την βράβευσή της, είπε:

«Συμμετείχα με  την ομάδα VSPACE του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα στο «CANSAT in Europe 2023», έναν διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSΑ)  που έγινε στη Γρανάδα της Ισπανίας.  Μετά τη νίκη της ομάδας μου στον πανελλήνιο διαγωνισμό “CANSAT in Greece” που διοργάνωσε η SPIN μας δόθηκε η ευκαιρία να  εκπροσωπήσουμε τη Χώρα μας και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που προαναφέρθηκε. Παρά τον ανταγωνισμό καταφέραμε να   κατακτήσουμε  το βραβείο του «Υψηλότερου Τεχνικού Επιτεύγματος» (Highest Technical Achievement).

Πριν την εκτόξευση περάσαμε από αρκετούς ελέγχους για τους οποίους ήμασταν άρτια προετοιμασμένοι. Κάναμε με επιτυχία την πρώτη παρουσίαση και παραδώσαμε τον δορυφόρο στην ώρα μας.

Τη μέρα της εκτόξευσης, με παρουσία των απαιτητικών επιτροπών της ΕSA εκτοξεύσαμε  με επιτυχία τον δορυφόρο ο οποίος έκανε αναγνωρίσεις, έβγαλε φωτογραφίες, έδωσε στίγματα, λειτούργησε ως πραγματικός δορυφόρος τηλεπικοινωνιών με υψηλά επίπεδα ασφαλείας συνδυάζοντας διάφορες τεχνικές κρυπτογράφησης και φυσικά προσγειώθηκε με ασφάλεια και με δικό του αλεξίπτωτο.

Η επιτυχία μας είναι αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς υπό την επίβλεψη των καθηγητών μας κυρίας Ελένη Ρόμπολα και κυρίου Πέτρο Ξηροδήμα οι οποίοι μας υποστηρίξαν ολο αυτό τον χρόνο και μας βοήθησαν σε όλες τις δυσκολίες.

Πέρα όμως από τα βραβεία η εμπειρία ήταν από μόνη της άξια της προσπάθειας. Ακόμα και πριν τους διαγωνισμούς, κατά τη διάρκειας της προετοιμασίας ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, μάθαμε αξίες και αναπτύξαμε δεξιότητες πέρα από το πλαίσιο της ρομποτικής και κάναμε νέους φίλους. Μάθαμε να φτιάχνουμε έναν δορυφόρο από την αρχή χωρίς να έχουμε γνώσεις από πριν. Για αυτό και είναι μια εμπειρία που προτείνω σε όλους να προσπαθήσουν να ζήσουν. Δεν απαιτεί ούτε τρελές γνώσεις ούτε να είναι κανείς ιδιοφυΐα, χρειάζεται απλά θέληση, ελεύθερος χρόνος και αγάπη για την επιστήμη.»

Η Πρόεδρος του Στρεφίου  κ. Αθανασία Κούρβα, η οποία της έδωσε το βραβείο, υπενθύμισε σε όλους, πως τα ταλέντα στην χώρα μας, είναι πολλά. «Σημασία έχει να  υπάρχουν τέτοιες δομές, θεσμοί και ευκαιρίες ώστε να  μπορούν  να αξιοποιηθούν στην πατρίδα μας, προς όφελος όλων. Όχι να είναι αναγκασμένα,  από τις συνθήκες, τα ταλέντα αυτά,  να φεύγουν εκτός Ελλάδος και να επωφελούνται   άλλες χώρες από την δουλειά  και το εκπληκτικό μυαλό τους. Όλοι θα πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μένουν στην χώρα μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot